Terres de Lleida 17/10/2017

Les energies renovables, la sostenibilitat i la qualitat de vida se citen a Tàrrega

La Fira del Medi Ambient concentra una vuitantena d’expositors i nombroses activitats pedagògiques

Ara
2 min
La Fira del Medi Ambient també ha volgut conscienciar els visitants sobre la tinença responsable d’animals de companyia

TàrregaTàrrega ha celebrat aquest cap de setmana la 18a Fira del Medi Ambient, el seu aparador sobre ecologia. Les propostes del certamen han atret milers de visitants interessats a conèixer les últimes novetats en energies renovables, sostenibilitat i qualitat de vida. També ha sigut alta l’afluència de públic familiar en activitats de conscienciació ecològica, reciclatge creatiu i coneixement de la biodiversitat. En paral·lel, els tastets, maridatges i tallers de cuina basats en productes d’alimentació de km 0 presents a la fira també han registrat una elevada participació. En aquest sentit, la gastronomia de proximitat ha sigut una de les principals apostes d’enguany, amb un balanç molt positiu. A més dels atractius de la programació, el bon temps i el pont festiu han propiciat un augment de visites en relació amb l’anterior edició de la fira.

Novetats del sector i dinamització econòmica

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, Carles Pascual, ha assenyalat que la Fira del Medi Ambient manté la seva vigència tant pel que fa a plataforma de divulgació ecològica com a dinamització de les empreses del sector. En aquesta divuitena edició, per exemple, s’ha exhibit mobiliari sostenible o peces de tèxtil per a pells atòpiques, a més de nous sistemes d’aprofitament tèrmic i vehicles elèctrics. Una de les novetats que ha suscitat gran expectació ha sigut la desfilada de moda amb roba recuperada de segona mà, impulsada per l’empresa d’inserció social Cartaes. Es dona la circumstància que Cartaes ha augmentat un 39% en la venda de roba de segona mà durant els últims dos anys. Al seu torn, també s’ha promocionat la denominació d’origen protegida (DOP) Pera de Lleida i s’ha repetit la gimcana amb ponis d’Equaid. Per la seva banda, l’Agència Catalana de Residus ha desenvolupat una campanya contra el malbaratament alimentari en forma d'espectacle de màgia.

Desfilada per promoure l’adopció de gossos

La Societat Protectora d’Animals de Tàrrega ha sigut una altra de les entitats convidades i ha ofert una desfilada de gossos per fomentar les adopcions. L’activitat també volia conscienciar sobre la tinença responsable d’animals de companyia. En l’apartat de benestar i teràpies alternatives, la fira ha estrenat l’Aula Sensorial, amb sessions de ioga nidra i musicoteràpia de benestar. El ventall de suggeriments s’ha completat amb un planetari, una exposició sobre les varietats d’arbres o una demostració de com funcionaven els antics forns de guix. Organitzada per les regidories de Promoció Econòmica i de Medi Ambient, la convocatòria ha tingut lloc a la plaça de les Nacions sense Estat i recintes adjacents, on s’han concentrat una vuitantena d’expositors.

stats