Rebaixen a la meitat la multa imposada per l'Audiència a quatre membres de La Chispa

Els membres del Centre Social Okupat defensen la seva implicació en el manteniment de la casa durant tots aquests anys i asseguren que si finalment l'enderroquen serà només per especular amb el sòl

L'Audiència de Lleida ha confirmat la sentència del jutjat penal número 3 que ordenava el desallotjament del Centre Social Okupat La Chispa i condemnava quatre integrants a pagar una multa de 450 euros cadascun per usurpació. No obstant això, l'Audiència finalment ha reduït la multa a 230 euros en aplicar l'atenuant de dilacions indegudes.

En resposta a aquesta sentència, els components del Centre Social, que fa nou anys que hi habiten, defensen que "si no fos per l'ocupació, la casa ja s'hauria desplomat pel seu estat d'abandó", i han assegurat que "l'única intenció" de l'empresa propietària de l'immoble "és enderrocar la casa per especular amb el terreny".

La casa està ubicada a la partida d'Alpicat de la ciutat de Lleida, i va ser ocupada l'any 2008. Des d'aleshores sempre ha funcionat com a Centre Social, oferint diverses activitats obertes al públic com concerts, cinefòrums o presentacions de llibres.

Més continguts de