Terres de Lleida 27/07/2017

Lleida commemora els 150 anys del naixement d'Enric Granados

L'acte ha comptat amb la presència dels seus familiars, encapçalats pel nét del músic i compositor

Gerard Martínez
1 min
L'acte de commemoració s'ha celebrat al monument a Granados situat la falda de la Seu Vella

LleidaLa ciutat de Lleida ha commemorat aquest dijous els 150 anys del naixement del músic i compositor lleidatà Enric Granados amb un acte d'homenatge que s'ha desenvolupat al monument a Granados, ubicat als jardins de la Seu Vella, i a la casa on va néixer el 27 de juliol de 1867.

Al llarg de l'acte, que ha comptat amb la presència de familiars, encapçalats pel nét del músic, Enric Granados, s'ha fet una ofrena floral al monument i s'ha pogut escoltar "Danzas españolas" de Granados, interpretació musical que ha anat a càrrec de dos exalumnes del Conservatori Municipal de Lleida. Posteriorment s'ha descobert el tòtem informatiu instal·lat a la casa on va néixer el músic, al creuament del carrer Cavallers amb el carrer Tallada.

En el seu parlament, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha remarcat que els dos anys durant els quals s'ha celebrat l'Any Granados, per commemorar el 150è aniversari del seu naixement (1867) i el centenari de la seva mort (1916), s'han organitzat molts actes per reconèixer i recordar la seva obra i s'ha posat en valor el seu llegat, amb la implicació de diverses institucions i entitats i de la família del músic, al qual el paer en cap ha agraït la seva vinculació.

Enric Granados, nét del músic, ha reconegut el treball que s'ha dut a terme entorn al seu avi i ha donat les gràcies per valorar i donar a conèixer Granados, com a persona i com a compositor.

stats