Terres de Lleida 22/12/2021

Per Nadal, mercats a Lleida

G.M.M.
2 min
Imatge del Mercat de l’Hort, on hi ha una vintena de parades de productes de proximitat.

La ciutat de Lleida aposta per dinamitzar diferents zones i barris a través de diferents formats de mercats. Ara, per Nadal, el Mercat de Nadal es desplega des de principis de desembre fins a principis de gener per tal de donar cobertura a tot el cicle nadalenc.

El Mercat de Nadal de Lleida s’instal·la a la zona de la Catedral Nova i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en ple centre i eix comercial. És en aquest espai on l’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació, ha disposat les parades de productes nadalencs com ara arbres de Nadal, figures de pessebre i elements de decoració i il·luminació propis d’aquestes dates. Tot i així, el Mercat de Nadal de Lleida també conté una bona oferta de parades de productes de regal, artesania tèxtil, orfebreria, marroquineria i productes manufacturats que esdevenen un recurs òptim davant la gran quantitat de compromisos que generen les festes de Nadal, Cap d’Any i també l’arribada dels Reis Mags d’Orient.

A banda del Mercat de Nadal, la regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació també ha previst edicions especials del Mercat de l’Hort, que també es fa al centre de la ciutat, a la plaça Sant Joan, i del Mercat de la Rambla, que s’ha renovat enguany i s’ubica en un dels punts neuràlgics de Lleida: la Rambla de Ferran.

El Mercat de l’Hort -amb edicions especials abans de Nadal i també els dies 2 i 3 de gener- apropa a la ciutadania una vintena de parades dedicades a diferents modalitats de productes de proximitat, fonamentalment alimentaris i en clau de producte km 0, que per Nadal adquireixen una importància cabdal. Per la seva banda, el Mercat de la Rambla, cada primer diumenge de mes i amb una edició especial de Nadal, aprofita l’estrena d’imatge i el nou format per oferir una completa mostra d’antiguitats, col·leccionisme, artesania, filatèlia, etc. En aquestes dates s’hi suma la música de DJs que punxen peces nadalenques pop de diferents estils.

Com a experiència complementària al calendari de Nadal, resulta també enriquidor visitar els mercats de venda ambulant que es fan a Lleida cada dijous i cada dissabte al matí, als barris del Camp d’Esports i Pardinyes, respectivament. Són els tradicionals, històrics i entranyables Mercadillos de Lleida.

stats