CULTURA
Terres de Lleida 28/11/2023

Recta final per a
les obres del nou Museu Morera

Recta final per a
les obres del nou Museu Morera

ARA
2 min
Obrers treballant a la cinquena planta 
del nou Museu Morera de Lleida.

LleidaLes obres del nou Museu Morera de Lleida a l’edifici de l’antiga Audiència, situat a la rambla Ferran, encaren la recta final amb la previsió que l’equipament pugui obrir les portes als primers visitants abans que s’acabi l’any. Els operaris centren els seus esforços en acabar l’obra civil per tal d’aïllar les sales expositives i començar “al més aviat possible” el muntatge de les més de 450 obres. Pel que fa a les adoberies descobertes durant el transcurs de les obres, s’està treballant en la consolidació d’aquest espai a la planta baixa del nou equipament perquè sigui visitable, així com perquè s’integri a la resta del patrimoni de l’edifici. A més, també es preveu que continuïn els treballs d’excavació a la zona.

Els treballs a les sales expositives a les plantes primera, segona i tercera ja han finalitzat, i la previsió és que en els pròxims dies s’aïllin els espais per tal de començar el muntatge de l’exposició inaugural. Així mateix, els operaris estan ultimant els detalls d’una part de la quarta planta, que acollirà més espais museogràfics i tècnics, i de tot el cinquè pis, on s’ha habilitat una sala d’actes polivalent, una aula educativa i l’accés a la terrassa amb vistes a la Seu Vella.

Optimisme, emoció i il·lusió

“Esperem que abans de finalitzar l’any el museu estigui obert”, ha dit l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que també ha concretat que es preveu fer una obertura “completa”. En tot cas, el paer en cap ha puntualitzat que la inauguració oficial del Museu Morera es durà a terme de cara a l’any vinent. “Hem de deixar uns dies perquè l’equipament agafi el seu rodatge”, ha remarcat.

El director del Museu Morera, Jesús Navarro, ha explicat que el projecte museístic es planteja sobre cinc eixos cronològics i temàtics. En aquest sentit, ha recordat que l’exposició prevista d’entre 450 i 470 obres serà una de les col·leccions d’art modern i contemporani “més importants del país”.

Per la seva banda, els diferents representants de les institucions que han fet possible les obres per acollir el nou Museu Morera a l’edifici de l’antiga Audiència han mostrat “emoció” i “il·lusió” per posar fi a 100 anys d’itinerància de l’equipament.e

stats