LITERATURA
Terres de Lleida 27/09/2023

Sant Miquel de 
les Lletres supera les expectatives

Sant Miquel de 
les Lletres supera les expectatives

GERARD MARTÍNEZ MINGUELL
2 min
Més de 1.200 persones han passat pel Sant Miquel de les Lletres.

LleidaLa Fundació Privada Horitzons 2050 gira full a la primera edició del Sant Miquel de les Lletres, una nova activitat literària que s’ha celebrat a la ciutat de Lleida del 18 al 24 de setembre, amb un cap de setmana inclòs en què llibreries i editorials lleidatanes han sortit al carrer amb parades de llibres en català, concretament a la plaça de la Catedral i el pati de l’IEI, on fins a 23 autors han signat exemplars de les seves obres. A més, sessions de contacontes per als més menuts els dos dies i sengles vermuts literaris han tancat aquest primer Sant Miquel de les Lletres.

El president de la Fundació Privada Horitzons 2050, Antoni Gelonch, ha valorat positivament que “editors, llibreters, autors i públic hagin pogut intercanviar experiències i coneixements” al llarg de “set dies de literatura en català”, tal com resava el lema d’aquesta nova iniciativa per part de la Fundació, que pretén contribuir eficaçment en la difusió i estima del català entre els seus conciutadans, així com en el foment de la lectura. I és que “unes 1.200 persones han assistit a les activitats programades, això sense comptabilitzar les que van passar per les parades entre dissabte i el diumenge”, apunta el president de l’entitat, que ha destacat l’èxit de les jornades “tant quantitativament com qualitativament”. Gelonch també ha volgut agrair la complicitat i col·laboració de tots els agents del sector, tant d’entitats com de llibreries i editorials, amb les quals espera poder tornar a comptar de cara a una segona edició, que tindria lloc l’any vinent per les mateixes dates, amb l’objectiu “d’igualar o fins i tot superar” aquest primer Sant Miquel de les Lletres.

La lectura com a eix temàtic

Cal recordar que el cap de setmana en qüestió ha estat precedit de diversos debats i tallers a les llibreries lleidatanes de dilluns a divendres sobre el foment de la lectura, la rivalitat entre autors mediàtics i perifèrics, la manca d’interès per la cultura i la literatura feminista com a principals focus d’atenció dels mateixos. D’altra banda, Àgata Losantos, especialista en foment lector, va impartir un taller pràctic per conèixer eines de dinamització lectora a l’aula, adreçat a mestres i professors, amb una trentena d’inscrits.

stats