CULTURA
Terres de Lleida 28/02/2024

Tret de sortida al mil·lenari 
de Sant Pere de Ponts

Ponts compta amb una programació de caràcter extraordinari i d’un alt valor cultural

G.M.M.
1 min
Josep Vallverdú va assistir al pregó inaugural.

PontsL’Associació Amics de Sant Pere donava la setmana passada el tret de sortida oficial als actes de celebració del mil·lenari de Sant Pere de Ponts amb un pregó que va servir per posar en valor el paper de la societat civil en la reconstrucció del monument. Encapçalats pel seu president, Toni Sala, diversos membres van recordar tant les persones que han participat en aquest procés com els anys de treball que han permès aixecar de nou la col·legiata.

D’altra banda, el pregó inaugural també va fer esment de la referència històrica que s’ha fixat per a la commemoració del mil·lenari, que no és altra que la primera citació de la qual es té constància, datada de l’any 1024, quan els comtes de Barcelona i d’Urgell van assistir a un judici a l’interior del temple.

Programa d’activitats

Ponts compta amb una programació de caràcter extraordinari i d’un alt valor cultural per celebrar el mil·lenari, que continuarà el dia 6 de març amb el concert del prestigiós conjunt instrumental Hespèrion XXI sota la direcció del mestre Jordi Savall. Igualment, el 9 de març tindrà lloc el concert Dona’m la mà. Soc l’altra mà, no una costella a càrrec de la cantant Lídia Pujol. Reblen el primer tram de la celebració l’actuació de la Rufaca Folk Jazz Orchestra el pròxim 10 de març; el concert de la cobla La Principal del Llobregat, que el 13 d’abril estrenarà la Sardana del mil·lenari de Sant Pere, encarregada al compositor Jordi Molina, i un aplec amb les cobles del territori el 14 del mateix mes.e

stats