Vídeos 14/11/2011

La Terra enregistrada per la tripulació de l'Estació Espacial Internacional

BarcelonaAquest és un dels millors vídeos penjats a la xarxa per visualitzar la superfície del nostre planeta. A una velocitat augmentada aquestes imatges captades des de l'Estació Espacial Internacional, i editades per Michael König, utilitzen el sistema time-lapse per mostrar als habitants de la Terra com és el planeta vist des de dalt. Aquesta tècnica fa servir l'acceleració de fotografies per donar-los continuïtat entre elles i aconseguir, així, un efecte de moviment en el contingut de la imatge.

Al llarg del vídeo, s'hi poden observar molts fenòmens diferents, alguns naturals i d'altres no. Aurores boreals, llamps, estrelles o llums de ciutats són els protagonistes d'una filmació realitzada a uns 400 quilòmetres sobre els nostres caps. Les dues primeres seqüències han estat preses sobre dels Estats Units, després la nau espacial capta altres indrets del globus terraqüi.

Aquestes imatges han estat enregistrades per la tripulació de l'Estació Espacial Internacional durant l'octubre del 2011. La banda sonora correspon a Jan Jelinek, un conegut productor de música electrònica que ha estat a Barcelona com a discjòquei al festival Sònar.

Vídeos com aquest s'havien intentat abans des de la mateixa aeronau però els resultats anteriors disten molt dels aconseguits en aquesta ocasió.

stats