Noves tecnologies
Mèdia 18/06/2012

Un informe de Google assenyala Espanya com un dels estats més censors

En sis mesos el govern central ha demanat que Google actuï contra 283 continguts

Àlex Gutiérrez M.
1 min

BarcelonaGoogle ha fet públic el nou informe sobre peticions de censura als seus serveis per part dels diferents estats. Espanya no hi surt gens ben parada: no només ocupa la quarta posició pel que fa a sol·licituds, sinó que, a més, el cercador només ha acceptat un 8% de les seves queixes, un dels índexs més baixos de la llista. La xifra se centra en actuacions instades per governs, però Google mesura també les que s'han fet per via judicial. En el cas d'Espanya, han estat 18 notificacions emeses des dels tribunals, que han estat acatades en un 78% de les ocasions. Les dades corresponen al període comprès entre juliol i desembre del 2011.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La majoria d'actuacions governamentals espanyoles estan vehiculades per l'agència de protecció de dades, i són referents a la protecció de l'honor d'individuals. També es va demanar –infructuosament– la clausura de tres blogs de la plataforma Blogger i la retirada de tres vídeos de YouTube.

Els països que encapçalen el rànquing de queixes a continguts són els Estats Units (2.341 ítems), el Regne Unit (750) i Alemanya (418). Espanya s'enfila a la quarta posició amb 283 continguts que s'han intentat censurar.

stats