ENSENYAMENT
Crònica 22/07/2011

L'estudi de la sisena hora enfronta Rigau amb pares, mestres i partits

Sònia Sánchez
2 min
Rigau va esquivar ahir una nova moció que demanava que l'informe fos independent.

Barcelona.Els pares d'alumnes i el sindicat de mestres CCOO es van unir ahir als partits polítics d'esquerres per denunciar l'intent de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, de deslliurar-se del mandat del Parlament que l'obliga a mantenir la sisena hora; tothom va considerar "parcial" i "poc rigorós" l'informe en què es va escudar . L'estudi, que ahir va publicar l'ARA, xifra el cost de la sisena hora en 500 milions i creu que la "millora" educativa obtinguda és "relativament petita".

En una nova moció del Parlament, ERC va reclamar ahir mateix a Rigau que aquest informe l'elaborin un grup d'experts independents. Però l'acord entre PP i CiU per als pressupostos no va permetre aquest cop unir tota l'oposició per aprovar la moció. La portaveu republicana, Anna Simó, va qualificar l'estudi de Rigau de "superficial, parcial i poc fiable", a més d'estar fet amb un "mètode qüestionable". Una opinió compartida no només per PSC i ICV, sinó també per la dirigent de CCOO Montse Ros, que va criticar que no es tingui en compte "que la sisena hora es va aplicar en un moment de màxim augment de l'alumnat, de molta immigració i de canvis legislatius en educació".

La presidenta de la FAPAC, Imma Fuyà, va considerar que aquests 500 milions "són molt poca cosa" en comparació amb la despesa que hauran d'afrontar les famílies per omplir l'hora lectiva que perden.

La FAPAC no pensa afluixar perquè es compleixi el mandat del Parlament, com tampoc ho pensen fer els grups parlamentaris. "Farem servir totes les mesures polítiques i jurídiques necessàries", va advertir la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats. També el diputat responsable d'Educació del PSC, Dani Font, va advertir Rigau que si després dels quatre mesos de termini que té per recuperar la sisena hora no ho ha fet, el PSC està disposat a "fer un pas més enllà" per fer complir la moció, ja sigui traslladant-la a una llei o "anant al terreny de les responsabilitats personals".

stats