Crònica 10/05/2011

Portabella vol unir Urquinaona i Universitat amb un passeig continu

Roger Tugas
2 min
Portabella vol unir Urquinaona  i Universitat amb un passeig continu

Barcelona.El candidat d'Unitat per Barcelona (UxB), Jordi Portabella, critica sovint les agressives reformes basades en "grans esdeveniments", un model que atribueix a PSC i CiU i defineix "ancorat" al passat. Malgrat tot, no renuncia a plantejar remodelacions que canviïn la fesomia d'espais emblemàtics de la ciutat. Així, el líder local d'ERC va plantejar ahir canvis profunds al centre de Barcelona per fer la zona més atractiva per passejar-hi.

Considera que la plaça de Catalunya és "un nus de nodes de comunicació en què és més fàcil perdre't que trobar-te", que la plaça d'Urquinaona "només serveix per agafar el metro" i que la plaça d'Universitat és "un bolet descontextualitzat". I, per arreglar un centre de la ciutat que veu "inhòspit", proposa unir aquests tres espais per fer-los més propers. Com va concretar el regidor republicà Ricard Martínez a l'ARA, aquest pla és "complex" i comportaria projectar un "passeig continu amb més amplada de vorera" entre Urquinaona i Universitat que "consolidi l'eix comercial". També modificaria l'estructura viària d'Urquinaona i s'haurien de reordenar les parades de bus de les rondes d'Universitat i Sant Pere i segregar el carril bici.

Una nova cara per a la Rambla

Tot i això, els canvis per "dignificar el centre de la ciutat" no acabarien aquí i UxB proposa una "intervenció integral" de la Rambla per fer-la "paradigma" del nou model de ciutat que persegueixen basada en la sostenibilitat i el coneixement. Però només ho va concretar en la reforma del terra de la via i la disminució del pas de cotxes contaminants potenciant el transport públic, les motos elèctriques i els vehicles híbrids. Són aspectes que ja inclou el seu pla per reduir la contaminació a Barcelona, que requeriria la constitució d'una taula assessora d'experts.

stats