CORRUPCIÓ AL PP VALENCIÀ
Crònica 05/04/2012

Els imputats pel cas Gürtel declararan al mes de maig

Ara
2 min
Els imputats pel cas Gürtel declararan al mes de maig

VALÈNCIA.Els suposats líders de la trama Gürtel declararan com a imputats a mitjans del mes de maig al Tribunal Superior de Justícia valencià, que investiga una suposada xarxa de finançament irregular del PP en la qual va ser ahir imputat l'exgerent del PP Cristóbal Páez, que ocupava el càrrec durant les eleccions espanyoles del 2008.

A més d'aquest exresponsable financer dels populars, el jutge José Ceres ha decidit imputar tres persones més: Felipe Almenar -president del grup empresarial Cyes-, Mercedes Orts -treballadora d'Orange Market, companyia clau en la trama- i Rocío Perea. Això fa que el nombre d'implicats s'elevi a 30.

El calendari fixat per l'instructor preveu que el 9 de maig declari José Luis Izquierdo, comptable de la trama, i que el 14 de maig ho facin Álvaro Pérez -el Bigotes - i Cándido Herrero, responsables de la firma Orange Market, filial de l'organització a València. L'endemà compareixeran davant del jutge el líder de la trama, Francisco Correa, i el seu presumpte número 2, Pablo Crespo, mentre que el 22 de maig serà el torn de Luis Bárcenas, extresorer del PP, i Cristina Ibáñez, exgerenta del PP valencià.

Tots els caps de la trama declararan per les tres peces que componen la causa: suposat finançament irregular, presumpte delicte electoral als comicis del 2007 i 2008 i possible prevaricació en la contractació de la Generalitat Valenciana amb Orange Market en diferents edicions de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) durant l'etapa de govern de Francisco Camps.

Rambla compareixerà el 29

L'exvicepresident valencià Vicente Rambla parlarà davant del jutge el dia 29 de maig, mentre que Cristóbal Páez, exgerent del PP i des d'ahir imputat pel jutge, ho farà el dia següent en el marc de la trama del finançament. També respondrà a les preguntes del magistrat Ricardo Costa, exsecretari general del PP valencià, que ja va ser absolt fa dos mesos pel cas dels vestits .

stats