Cultura 10/08/2011

El govern marroquí nega haver reclamat la meitat dels ingressos de l'Alhambra

La setmana passada, diversos mitjans digitals van difondre una suposada reclamació del govern marroquí al govern espanyol i a la Junta d'Andalusia de la meitat dels ingressos generats per les visites al monument

Efe
1 min

RabatEl govern marroquí ha negat, a través de Jalid Naciri, portaveu oficial del Govern, la suposada reclamació de la meitat dels ingressos per les visites de turistes a l'Alhambra de Granada al govern espanyol i a la Junta d'Andalusia que diversos mitjans digitals van difondre la setmana passada. "El govern marroquí ni el ministeri de Cultura mai han demanat res semblant" ha declarat a Efe, abans d'afegir que considera la notícia, una "broma de mal gust i un acte irresponsable".

La suposada reclamació del Marroc dels ingressos turístics generats pel monument nassarita va ser difosa la setmana passada en alguns mitjans digitals que citaven el diari electrònic Nador City, tot i que no havia publicat res. Aquests mitjans asseguraven que el ministre marroquí de Cultura, Bensalem Himmich, proposava en una carta dirigida al govern espanyol i la Junta d'Andalusia l'establiment d'una societat mixta hispanomarroquina que gestionés tant les visites com la conservació de la ciutat palatina. Naciri ha declarat, a més, que es va preguntar "amb quin objecte es va difondre una desinformació d'un nivell tan baix". Per la seva banda, el director de Nador City, Mohammad Alalia, ha assegurat que el seu diari mai va publicar aquesta informació: "Prendrem les mesures judicials pertinents contra aquests mitjans que ens atribueixen una informació que no hem publicat".

Encara que el Marroc considera que té un passat comú amb l'al-Àndalus i que acostuma a reivindicar orgullosament l'herència cultural comuna, mai ha portat aquesta identitat al terreny de les reclamacions econòmiques, ni ha posat els monuments andalusos al centre de les polèmiques polítiques.

stats