Llibres
Cultura 08/02/2011

Destino publicarà 'Indigneu-vos' en català

El proper mes de març Edicions Destino publicarà en català el llibre de Stéphane Hessel 'Indigneu-vos!', un fenòmen editorial a França, on ha venut més d'un milió d'exemplars en menys de tres mesos

Redacció
1 min
Stéphane Hessel

BarcelonaHessel és un home de 90 anys, exmembre de la Resistència francesa i redactor de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. En el llibre demana als joves que es revoltin contra el sistema i diu "Prou!". Demana a la societat que comenci a moure's en una rebelió pacífica contra el sistema financer.

“Els principis i els valors de la Resistència –escriu–, avui, els necessitem més que mai. Tots plegats hem de vetllar perquè la nostra societat continuï sent una societat de la qual ens sentim orgullosos: no aquesta societat dels sense papers, de les expulsions, de les sospites contra els immigrants; no aquesta societat en què es replantegen les jubilacions, el dret a la Seguretat Social; no aquesta societat en què els mitjans de comunicació estan en mans de gent poderosa; tot plegat són coses que no hauríem hagut de permetre si haguéssim estat els veritables hereus del consell nacional de la Resistència.”

El llibre, que inclou un pròleg exclusiu de José Luis Sampedro per a les edicions catellana i catalana, no té més de 30 pàgines i a França s'ha venut a través d'internet.

stats