CULTURA
Cultura 11/04/2012

El creador d''Els Simpson' revela el lloc que va inspirar Springfield

El lloc que va inspirar a Matt Groening on viuen Homer i la seva família és una ciutat del mateix nom situada a Oregon (EUA)

Ara
1 min
La família Simpsons

BARCELONAEl creador d''Els Simpson', Matt Groening, ha fet saber en una entrevista publicada avui per 'Smithsonian.com' un dels secrets més grans de la sèrie televisiva, el lloc que va inspirar la localitat de Springfield on viuen Homer i la seva família: una ciutat del mateix nom situada a Oregon (EUA).

Groening no ha especificat si els episodis d''Els Simpson' estan ambientats realment en aquesta població de la costa oest del país. "Quan era un nen el programa de televisió 'Father Knows Best' tenia lloc a la ciutat de Springfield i jo estava entusiasmat perquè vaig imaginar que era a prop de Portland. Quan vaig créixer em vaig adonar que era un nom fictici", ha dit el creador.

Springfield és una denominació que comparteixen diverses poblacions a EUA, raó per la qual es va decantar per anomenar així el poble de la família Simpson. "Tothom es pensarà que es tracta del seu Springfield, i així és", indica el dibuixant, que assegura que mai abans havia desvelat l'origen del nom que va inspirar el nom de la ciutat de la sèrie per "no arruïnar" la idea a la gent.

En aquesta mateixa entrevista Groening ha recordat que els Simpson van ser creats com una representació de la seva pròpia família. El seu pare es diu Homer, la seva mare Margaret i les seves germanes Lisa i Maggie. "Pensava batejar amb el nom de Matt el personatge principal, però vaig pensar que no funcionaria bé en una reunió per presentar la idea (de la sèrie), així que el vaig canviar per Bart", ha explicat.

stats