ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 29/05/2013

La 37a edició del Festival Grec presenta gairebé 80 espectacles

Comediants, Lax'n'Busto i Els Catarres protagonitzaran la principal novetat d'aquesta edició: una festa inaugural del certamen, que es farà a l'Avinguda Maria Cristina la nit del 30 de juny

Acn
1 min

BarcelonaEl Festival Grec 2013, que tornarà a celebrar-se durant el mes de juliol, oferirà enguany 79 espectacles de teatre, dansa, música, teatre i circ i un programa d'activitats paral·leles adreçades a professionals i espectadors. D'aquests 79 espectacles, 23 són produccions internacionals, la xifra més elevada fins al moment. Deu d'aquestes actuacions internacionals estan coproduïdes amb el festival.

Els noms de l'escena teatral catalana que participaran en aquesta edició són Mario Gas ('El veneno del teatro'), Paco Mir ('La banqueta'), Joaquim Oristrell ('Tots fem comèdia'), Magda Puyo (Alma i Elisabeth -'Persona', de Bergman-), Carme Cané i Rosa M. Sardà ('L'accident'), Toni Casares ('George Kaplan'), Lluís Danés ('Wasteland'), Carme Portaceli ('TV i misèria de la II Transició'), Pep Tosar ('Allò de què parlem roman inexplorat') o Josep Maria Pou ('Fuegos'), entre altres.

En l'apartat de la dansa, destaquen els espectacles de Sol Picó, 'Memòries d'una puça', Àngels Margarit i la Cia. Mudances, 'Capricis', la companyia Increpación Danza ('XX'), Mudit Grau i Ramon Giménez ('L'ADN de l'ànima') o la companyia 'Res de Res & Artigues ('(Remor)').

La principal novetat d'aquesta edició és la festa inaugural celebrada la nit del 30 de juny a l'Avinguda Maria Cristina, que comptarà amb actuacions d'Els Catarres, Lax'n Busto i Comediants. Aquests últims, d'altra banda, celebraran així el 40è aniversari de la companyia.

La imatge del Grec 2013, que consta d'un cap que s'obre pel cervell amb una cremallera, vol representar el festival com un "cap obert" amatent a tot allò que passa en el "món actual", segons el seu director Ramon Simó. La vigent edició del Grec reitera una altra vegada l'aposta de Ramon Simó de fer de Montjuïc "l'epicentre artístic i d'intercanvi professional".

stats