Cinema
Cultura 27/11/2012

'Moonrise Kingdom' guanya els Gotham Award

El film de Wes Anderson és designada millor pel·lícula de l'any en la cerimònia que arrenca la temporada de premis cinematogràfics

Ara
1 min
L'ILLA DE WES ANDERSON 01. Kara Hayward i Jared Gilman. 02. Ed Norton. 03. Bill Murray, Frances McDormand, Ed Norton i Bruce Willis

BarcelonaComença la temporada de premis de cinema als Estats Units. Els Gotham Awards han donat el tret de sortida a tres mesos de rumors, travesses i premis que culminaran el proper 24 de febrer amb la cerimònia dels Oscars que se celebrarà al Dolby Theatre de Hollywood.

Consagrats al cinema independent, els Gotham Awards –que se celebren a Nova York– van premiar ahir el darrer llargmetratge de Wes Anderson, 'Moonrise Kingdom', que es va imposar a l'altre gran favorit de la nit, 'The master', de Paul Thomas Anderson.

El premi al millor repartiment va ser per als tres protagonistes d''El amigo de mi hermana': Emily Blunt, Rosemarie Dewitt i Mark Duplass. Benh Zeitlin es va endur el premi al millor director debutant per 'Bestias del sur salvaje', la revelació del cinema 'indie' nord-americà del 2012.

El premi al millor intèrpret debutant va ser per a Emayatzy Corinealdi, per 'Middle of Nowhere', i 'How to Survive a Plague', de David France, sobre els primers activistes contra la sida, va aconseguir el guardó al millor documental.

El premi del públic va ser per al documental de l'actor i cantant Jared Leto 'Artifact', sobre la creació de l'últim àlbum de la seva banda 30 Seconds to Mars.

stats