Cultura 01/04/2013

Mor el fotògraf Paco Elvira en un accident al Garraf

Hauria caigut per un penya-segat mentre feia fotografies per a un reportatge

Agències
1 min
El blog de Paco Elvira

BarcelonaEl fotògraf català Paco Elvira ha sigut trobat mort aquest dilluns a la costa del Garraf, on hauria caigut per un penya-segat, a la roca de la Falconera, a causa del fort vent que bufava a la zona. La família del fotògraf n'havia denunciat la desaparició dissabte passat, després que sortís a fer fotografies per a un reportatge que estava preparant i no tornés a casa. Els Mossos d'Esquadra han trobat el seu cos sense vida aquest matí, al voltant de tres quarts de deu.

Elvira, de 64 anys, era considerat un dels fotoperiodistes de més prestigi de casa nostra. Nascut a Barcelona el 30 d'octubre del 1948, havia treballat per a diversos mitjans com 'La Vanguardia', 'El Periodico', 'El País' o la Cadena Ser, pels quals havia sigut enviat especial en nombrosos conflictes arreu del món, com ara la Xina, el Japó, Filipines, Israel, Cuba, l'Argentina, Mèxic, el Brasil, Zanzíbar, Camerun, Nicaragua, Algèria, l'Afganistan (Kabul) i la guerra dels Balcans. Destaquen els cinc viatges que va fer per cobrir el conflicte d'Irlanda del Nord. Alguns dels seus treballs li van fer rebre diversos reconeixements, com el Fotopress o el premi Civisme del departament de Benestar de la Generalitat l'any 2004 pel reportatge 'Missió a Kabul', per a la revista 'Magazine' de 'La Vanguardia'.

Col·labor habitual de les agències Getty Images i AGEFotostock, també era professor de fotoperiodisme a les universitats Autònoma de Barcelona (UAB) i Pompeu Fabra, i a l'escola IDEP. També havia estat editor gràfic del diari 'Record' i dels 6 números publicats de la revista 'Públic'.

stats