Òpera
Cultura 29/01/2011

Mor la soprano gal·lesa Margaret Price

La soprano gal·lesa Margaret, considerada una de les grans veus del món, ha mort a l’edat de 69 anys, segons ha informat la BBC.

Redacció
1 min

LondresPrice va patir divendres al matí un atac de cor mentre era al seu domicili, a prop de Cardigan, al País de Gal·les.

Nascuda en una família de músics, va començar a cantar molt jove, però el seu pare la convida a no fer carrera en aquest art i Margaret Price somia, doncs, a ensenyar biologia. Tanmateix, el seu professor de música l’empeny a seguir els cursos del Trinity College of Music de Londres, cosa que fa a l’edat precoç de 15 anys. Així apareix en escena per primer cop el 1962, fent el paper de Querubí a Le nozze de Figaro, de Mozart.

Un any més tard, puja sobre el prestigiós escenari del Royal Opera House de Londres, on rellevar d’urgència la mezzosoprano espanyola Teresa Berganza. La glòria instantània: la crítica descobreix una veu extraordinària que la portarà a París, Nova York, Viena, Munic... Al Liceu barceloní hi va cantar diverses vegades, com en un recital de 1992, o el Don Carlo, de Verdi, de 1986.

Al començament amb tessitura de mezzo, Price desenvoluparà la seva veu per esdevenir soprano.

stats