CRISI GREGA
Economia 27/02/2012

Angela Merkel reconeix que el segon rescat de Grècia pot no ser la solució definitiva

El Parlament Federal dóna llum verda a l'aportació alemanya de 36.000 milions d'euros al rescat

Efe
1 min

BarcelonaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha assegurat avui que les "oportunitats" que dóna l'aprovació del segon rescat de Grècia superen els "riscos" que comporta, però ha reconegut que pot no ser la solució definitiva. "Ningú pot garantir l'èxit al cent per cent", ha afirmat la cancellera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Merkel ha indicat que Grècia encara ha de recórrer un llarg camí per tal de millorar la seva competitivitat econòmica, perfeccionar el seu sistema de recaptació fiscal, millorar la seva eficiència i dinamitzar i alliberar el seu mercat.

La cancellera ha fet aquestes declaracions avui al Bundestag (Parlament Federal), en el debat que ha precedit la votació del govern que ha donat llum verda a l'aportació alemanya de 36.000 milions d'euros al segon rescat de Grècia, que arriba a un total de 130.000 milions. L'aportació s'ha aprovat amb majoria, ja que 496 diputats hi han votat a favor.

Polèmica

El cap de setmana passat el setmanari alemany 'Der Spiegel' va publicar unes declaracions del ministre d'Interior, Hans-Peter Friedrich, en què argumentava que Grècia tindria més possibilitats de recuperar-se econòmicament fora de la zona euro.

Avui, el portaveu de l'executiu alemany, Steffen Seibert, ha assegurat que la cancellera Angela Merkel no comparteix aquesta valoració. A més a més, ha remarcat que l'objectiu del govern alemany és "estabilitzar Grècia dintre de l'eurozona".

D'altra banda, el portaveu del ministeri d'Interior, Markus Beyer, ha explicat que les declaracions de Friedrich només expressen una opinió particular, no la de l'executiu.

stats