Economia 22/05/2012

De Guindos diu que la CNMV "hauria d'haver vetllat més per l'inversor" de les participacions preferents

El ministre diu que el supervisor hauria d'haver vigilat amb "més diligències" la seva venda

Efe
2 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) "hauria d'haver vetllat més per l'inversor" de les participacions preferents i haver vigilat amb "més diligències" la seva venda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha fet aquesta consideració durant la sessió de control al govern al Senat i en relació amb una pregunta de Francisco Utrera, del PP, sobre la posició del govern en relació amb les forquilles de participacions preferents en entitats bancàries. Sobre aquesta qüestió, el ministre ha reconegut que malgrat que aquests productes financers són "extremadament complexos", la seva comercialització es va incrementar a partir del 2009, en ser considerat un capital d'elevada qualitat per les entitats.

No obstant això, en moltes ocasions, ha criticat De Guindos, les participacions preferents es van col·locar entre petits i mitjans inversors, quan els seus destinataris haurien d'haver sigut persones amb més preparació financera. Per això, s'hauria d'haver millorat la informació i la supervisió d'aquesta classe de productes.

L'anterior govern "va oblidar l'impacte" que podria tenir la seva comercialització, i "la CNMV hauria d'haver vetllat més per l'inversor", ha indicat el ministre.

Sobre això, al mes de febrer, la CNMV ja va assegurar que vigilarà de prop les participacions preferents i les emissions de renda fixa, per això va dir que preparava una guia amb els criteris de canvi d'aquestes emissions que impedeixi que es canviïn per productes encara més complexos, cosa que "no considera acceptable". El 2011, la CNMV va obrir sis expedients sobre participacions preferents.

En la seva intervenció, i sobre les mesures que s'han pres sobre aquests productes, De Guindos ha recordat que al Congrés s'ha creat una subcomissió sobre la transparència en la informació dels productes financers i hipotecaris de les entitats de crèdit, les conclusions de la qual tindrà en compte l'executiu i traslladarà al Banc d'Espanya i a la CNMV.

stats