LABORATORIS
Economia 27/05/2013

Esteve acomiadarà 225 treballadors després de perdre 56 milions per les retallades en el sector sanitari

Es tracta del primer expedient de regulació de la història de l'empresa familiar, que afecta exclusivament un 15% de la divisió farmacèutica

T. G.
1 min
A Barcelona hi ha catorze farmàcies que han tancat o que estan en risc de fer-ho perquè no poden afrontar els impagaments.

BarcelonaLaboratoris del Doctor Esteve ha anunciat aquest dilluns als sindicats la presentació del que serà el primer expedient de la seva història (es va fundar el 1929). L'empresa, en sèptima generació familiar, acomiadarà 225 treballadors, un 15% de la plantilla de l'empresa farmacèutica. Un portaveu del grup ha explicat que l'ajust laboral no afectarà la resta del grup, és a dir, l'àrea química i la de genèrics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han argumentat que les empreses del sector farmacèutic han prescindit de 6.000 treballadors en els dos últims anys, degut a les retallades dels pressupostos en Sanitat i en la reducció dels medicaments que paga la Seguretat Social. "Les empreses que tenen un pressupost en recerca com la nostra es veuen molta afectades per aquest tipus de mesures. Ho hem provat tot abans de plantejar l'expedient. Hem reduït despeses internes, hem realitzat jubilacions anticipades i hem cancel·lat feines que es feien fora".

La filial farmacèutica va registrar l'any passat unes pèrdues de 56 milions, "situació que ha obligat a plantejar l'expedient", afegieix el mateix portaveu.

stats