Economia 13/02/2013

La Generalitat es planteja eliminar una paga extra als treballadors públics

El Govern proposarà aquest dijous als sindicats de la funció pública les noves mesures de reducció de despeses de personal. Segons TV3, l'executiu deixarà de cobrir 3.000 places de funcionaris i de contractar 10.000 interins el 2013

Efe
2 min
El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell

BarcelonaLa Generalitat de Catalunya plantejarà aquest dijous als sindicats de la funció pública les noves mesures de reducció de despesa de personal que té previst aplicar el 2013. Els sindicats convocats a la taula de la funció pública, CCOO, UGT i IAC, temen que la Generalitat plantegi en la reunió l'eliminació d'una paga extra, que equival més o menys a un 6% del sou anual dels funcionaris.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de la conselleria de Governació no han volgut donar detalls sobre els ajustos que es plantejaran, i s'han limitat a recordar la prioritat de mantenir l'ocupació a l'administració catalana.

TV3 ha xifrat la nova retallada en 740 milions d'euros. Segons la televisió pública, més de la meitat vindria de descomptar de nou la paga extra als funcionaris, i la resta s'estalviaria, sobretot, en personal. L'estalvi en la funció pública també afectarà professors universitaris i treballadors de consorcis, com per exemple els hospitalaris. A més, el Govern deixarà de cobrir 3.000 places de funcionaris vacants per baixes i jubilacions i de contractar 10.000 interins, sobretot pensats per a les substitucions d'estiu.

Catalunya es convertirà així, una altra vegada, en la primera comunitat autònoma que posa sobre la taula una retallada salarial als funcionaris aquest any. I ho fa abans que el govern espanyol intenti aconseguir que la UE flexibilitzi l'objectiu de dèficit. L'any passat, la Generalitat va descomptar la paga de Nadal en compliment del decret del govern espanyol per a tots els treballadors públics de l'Estat. A principis d'any, però, abans de la publicació del decret, el Govern ja havia anunciat la mesura.

El portaveu de la Funció Pública de CCOO, Xesús González, ha denunciat que les noves mesures ofeguen els treballadors que no arriben a cobrar ni 1.000 euros.

stats