Economia 15/07/2012

Hutchison vol ampliar el negoci més enllà del port de Barcelona amb una plataforma logística a l'interior de Catalunya

L'empresa xinesa està interessada en una nova infraestructura per gestionar el trànsit de les mercaderies que arriben a Barcelona

Acn
2 min

Hong KongL'empresa xinesa Hutchinson vol ampliar el seu negoci a Catalunya més enllà del moll que construeix al Port de Barcelona. Segons han explicat els seus responsables a l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, que està de viatge a la Xina, estan interessats en disposar d'una plataforma logística a l'interior del territori català des d'on es pugui gestionar el trànsit de les mercaderies que arriben a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la ciutat guanyaria pes per convertir-se en la porta d'entrada a Europa de les mercaderies asiàtiques. Trias ha vinculat aquesta possible inversió al corredor mediterrani en afirmar que Hutchison reconeix que ara el corredor mediterrani és una aposta real i per això es planteja participar-hi en la logística al seu voltant. Aquest dissabte a la nit va tenir lloc a Hong Kong la primera presa de contacte entre Xavier Trias i el director de Hutchison Port Holdings, John Meredith.

Accessos ferroviaris

Aquesta empresa xinesa és la responsable d'una milionària inversió en el Port de Barcelona, que ara està pendent de que el govern espanyol compleixi amb el seu compromís de construir els accessos viaris i ferroviaris a aquesta infraestructura per treure-hi les mercaderies. En aquest sentit, Trias ha afirmat que l'empresa xinesa ha entès que s'ha fet una "aposta real" per aquesta via de transport, tant per part de les autoritats espanyoles com per part de la UE. Aquesta nova realitat, segons Trias, dóna una "situació de confort" que fins ara no existia per afrontar negociacions com la de Hutchison i captar més inversions.

Segons l'alcalde de Barcelona, els directius de la companyia saben que l'ajuntament ha fet "tot el possible" per tenir una solució definitiva. Trias ha dit que ell mateix els va garantir que els accessos provisionals estaran enllestits a l'octubre i que s'està treballant per replantejar la inversió estatal en els definitius.

L'alcalde ha qualificat la reunió com "profitosa" perquè, deixant de banda la qüestió dels accessos al port, Hutchison va expressar la seva intenció d'ampliar negoci a Catalunya. Està interessat en construir una plataforma logística a l'interior del territori català per tal de gestionar les mercaderies que arriben o surten del Port de Barcelona. Amb aquest rereport, Barcelona guanyaria pes com a porta d'entrada a les mercaderies asiàtiques cap al continent europeu.

Més enllà de la logística i l'activitat portuària, la corporació Hutchison -que té altres divisions- s'ha interessat en diversificar el seu negoci a Catalunya, segons Trias. L'alcalde ha assenyalat que els responsables de l'empresa han valorat positivament el fet que Barcelona sigui capital mundial de la telefonia mòbil i que es plantegen invertir, per exemple, en aquesta branca d'activitat.

stats