ECONOMIA
Economia 07/03/2012

Sanofi pacta un pla d'investigació biomèdica amb el Centre de Regulació Genòmica

La multinacional francesa posarà en marxa tres grups de treball per primera vegada en un centre d'investigació bàsica del sud d'Europa

Toni Garganté
1 min

BarcelonaSanofi i el Centre de Regulació Genòmica (CGR) han signat un pacte estratègic per col·laborar en recerca biomèdica bàsica. Les multinacionals farmacèutiques firmen normalment acords d'investigació clínica, és a dir, quan un medicament ja està en fase avançada. La mateixa Sanofi va participar el 2010 en 46 assajos preregistre amb 352 centres investigadors, que van reclutar 2.825 pacients.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però l'aliança pactada amb el CGR contempla una fase d'investigació molt més incipient. Hi ha pocs centres que tinguin els investigadors i el prestigi per afrontar aquest tipus d'acords. D'aquesta forma, Sanofi ha firmat un pacte d'aquesta mena amb un centre del sud d'Europa. El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Coilell, ha destacat en l'acte de presentació de l'aliança la importància qualitativa del mecenatge de Sanofi, que aportarà un milió d'euros.

En principi, l'empresa francesa ha format tres grups de treball en programació cel·lular, biologia sintètica i tuberculosi. Cada any, el CRG rep uns 12 milions de pressupost públic (el 90% de la generalitat i la resta del govern central), aconseguint uns altres 16 milions de finançament extern. Això vol dir que per cada euro del pressupost assignat, almenys un altre ve de fonts de finançament externes, des de subvencions fins a projectes europeus, empreses privades o fundacions.

stats