Sector aeri
Economia 25/01/2012

Soriano: "L'acord amb Qatar Airways es podria tancar en els propers dies o setmanes"

El president de Spanair no descarta fitxar pel Manchester City un cop la companyia hagi entrat en la fase dels vols intercontinentals

Ara
2 min
El president de Spanair, Ferran Soriano, a la seu de la companyia a l'Hospitalet de Llobregat.

BarcelonaEl president de Spanair, Ferran Soriano, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que l'acord per fer entrar Qatar Arways a l'accionariat de l'aerolínia catalana està "en la recta final", i que "es pot tancar en les properes setmanes o els propers dies". Soriano ha remarcat que "són unes negociacions molt complexes, de gran valor per al nostre país i també per al seu", però també ha admès que no pot garantir que s'arribi a un acord de manera imminent. En tot cas, ha deixat clar que Qatar Airways "no és l'única companyia que s'hi ha interessat", i que "el món no s'acaba aquí". També ha estat contundent a l'hora d'assegurar que qualsevol soci que entri a Spanair serà "minoritari", amb un màxim del "49%". Pel que fa al nom de la companyia, considera que "l'actual funciona", però no descarta que es pugui acabar canviant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre el seu possible fitxatge pel Manchester City, l'exvicepresident del Barça ha admès que ha rebut ofertes, però nega que "ara" tingui intenció d'anar-se'n al club anglès: "No marxo enlloc. Spanair m'ocupa tot el dia", ha assegurat. Tot i així, ha deixat la porta oberta per tornar al futbol més endavant: "Quan entrem en la tercera fase del projecte [de Spanair], que és fer vols intercontinentals, no només jo, sinó tots els que ens hem deixat la pell en aquest projecte ens haurem de plantejar què fem".

Soriano s'ha referit també a les declaracions del president d'Iberia, Antonio Vázquez, en què assegurava que "Spanair no té cap futur". El responsable de l'aerolínia catalana ha lamentat aquestes paraules, que ha qualificat de "desafortunades": "No entenc que Iberia faci això, i menys quan s'asseu sobre inversions bilionàries de l'estat espanyol, i no parlo dels anys 70". En aquest sentit, Soriano ha reclamat "respecte" per la tasca que el seu equip està fent al capdavant de Spanair.

Sobre la necessitat de convertir l'aeroport del Prat en un hub, el president de Spanair ha remarcat que Barcelona "no tindrà el Mobile World Congress o el congrés de cardiologia sense vols directes a la Xina", i ha donat una dada reveladora: "Cada setmana hi ha 200 vols intercontinentals d'Iberia des de Madrid i dos des de Barcelona. En cap altra competició, Madrid guanya Barcelona per 200 a 2". I ha afegit: "Iberia no vol fer un hub a Barcelona, però tampoc ens el deixa fer a nosaltres". Segons ell, algunes de les destinacions a les quals es planteja volar Spanair podrien ser Buenos Aires, Tòquio i Xangai.

stats