ALIMENTACIÓ
Economia 16/01/2011

La cervesera Damm reordena la seva estructura societària

Injecció de 21 milions d'euros a Holding Cervecero Damm SL

Ignasi Pujol
1 min
Estrella Damm és la principal marca del grup

BarcelonaEl grup cerveser Damm ha endegat un procés de reestructuració societària. La companyia catalana, que al 2009 va facturar 782 milions d'euros, ha dotat de recursos la nova societat Holding Cervecero Damm SL, que podria convertir-se en la capçalera del grup o com a mínim del negoci de producció i comercialització de cervesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Holding Cervecero Damm, companyia creada el juny passat amb un capital de només 5.000 euros acaba de realitzar una ampliació de capital de 21 milions d'euros.

L'objectiu del grup és reordenar els seus negocis per àrees d'activitat i zones geogràfiques.

A més del negoci cerveser (en el quel té com a principals marques Estrella, AK Damm, Xibeca i Voll-Damm), l'empresa també opera als sectors de l'aigua, sucs, refrescos, distribució de begudes, restauració i logística.

El grup també té Corporació Económica Damm, la societat que controla les inversions de Damm. Les seves principals participacions són el 10% d'Ebro Foods i el 6,75% de la constructora Sacyr.

Els principals accionistes de Damm són el seu president, Demetrio Carceller, amb un 27,5% i l'alemanya Dr. Oetker, amb un 25%.

Un dels objectius del grup és la compra d'una empresa cervesera als EUA.

stats