Economia 30/10/2012

La immobiliària Amci Habitat anuncia la seva liquidació

El consell de l'empresa ho acorda pel "deteriorament de la situació econòmica"

Efe
2 min

BarcelonaEl consell d'administració de la immobiliària Amci Habitat ha acordat sol·licitar la liquidació de la companyia a causa del deteriorament de la situació econòmica i molt especialment del sector constructor, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amci Habitat va presentar concurs voluntari de creditors fa un any, al novembre de 2011, amb un passiu de més de 100 milions d'euros, en veure's incapaç de fer front als pagaments per la caiguda de l'activitat del negoci immobiliari.

La firma tenia l'objectiu d'evitar la dissolució, encara que la persistent caiguda del negoci immobiliari ha portat al consell d'administració del grup, reunit ahir, a proposar la liquidació de l'empresa i de tres de les seves participades, Desenvolupaments Helios, Asone i Góndoles Resorts, dins del marc del procediment concursal.

Amci Habitat ja va presentar el gener del 2010 la declaració d'insolvència o preconcurs, però va poder arribar a un acord amb la banca per a refinançar el seu deute.

La companyia ha registrat en el primer semestre d'aquest any -l'últim període del qual es tenen resultats- unes pèrdues de prop de 2 milions d'euros, front als 2,26 milions de números vermells de l'any anterior.

La facturació de la companyia també s'ha vist reduïda fins al juny, situant-se en 51.000 euros, sis vegades menys que el 2011, quan l'import net del volum de negoci va ser de 315.000 euros.

En els últims mesos, Amci Habitat ha arribat a acords amb diverses entitats creditores per vendre'ls part del seu patrimoni, saldar així el seu deute amb elles i reduir el seu passiu global.

En aquest sentit, la companyia va vendre el mes de juliol passat per 3,09 milions d'euros un edifici d'habitatges situat al municipi de Montesquiu (Osona) a Building Center, la societat de CaixaBank que aglutina els actius adjudicats de l'entitat procedents d'impagaments.

El passat 24 d'octubre, a més, va anunciar la cancel·lació del seu deute amb BBVA després de vendre a Nia Operacions Singulars, filial immobiliària de l'entitat financera, un immoble a Barcelona per 5,1 milions.

No obstant això, aquestes operacions no han estat suficients per a reflotar la companyia i negociar una solució amb tots els creditors.

El consell d'administració d'Amci Habitat ha aprovat iniciar els tràmits pertinents davant el jutjat mercantil encarregat del concurs per procedir a la liquidació de la immobiliària i de les seves filials, la dissolució de les quals es produirà d'acord amb el previst a la llei concursal.

stats