INFRAESTRUCTURES
Economia 11/11/2011

Aena tindrà dret a veto al consell rector de l'aeroport del Prat

Les institucions catalanes seran majoritàries al consell rector, amb cinc dels nou membres, però les decisions es prendran per dos terços, o sigui, sis membres. Blanco anuncia que l'increment del trànsit i la contenció de les despeses permetran que aquest any Aena tingui beneficis

Ignasi Pujol/miquel Codolar
1 min

Barcelona/MadridEl consell de ministres ha aprovat la creació de dues societats que actuaran com a consells rectors dels aeroports de Barajas i el Prat, on les institucions catalanes tindran una posició majoritària. Concretament des de Catalunya es nomenaran cinc dels nous membres de l'ens: Qualsevol acord necessitarà els vots de dos terços del consell rector, format per nou membres, i en alguns casos en faran falta les tres quartes parts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta acció completa el desenvolupament del nou model de gestió aeroportuària pel que fa a la concessió de la gestió d'ambdues infraestructures.

El ministre portaveu, José Blanco, ha anunciat que l'increment del trànsit i la contenció de les despeses d'Aena permetrà que aquest any tingui beneficis. "La contenció de despeses i la millora del trànsit permeten avançar en cinc anys els resultats positius d'Aena", ha indicat Blanco.

stats