AUTOMOCIÓ
Economia 24/05/2012

La crisi obliga Madrid a fer un 'minisaló' de l'automòbil amb només cinc fabricants

Mercedes-Benz, BMW, Volvo, Land Rover i la marca d'alt luxe Infiniti (grup Nissan) són els únics que seran a la fira. Cap fabricant establert a Espanya hi va i la patronal ho justifica per la despesa que suposa en moments de crisi

Ara
1 min

BarcelonaLa crisi econòmica ha reduït a mínims la presència al Saló de l'Automòbil de Madrid. Només cinc grups en representació de set marques seran a partir de demà als salons d'Ifema. Cap dels fabricants establerts a Espanya hi serà, tal com ja va anunciar la patronal Anfac fa unes setmanes per l'alt cost d'instal·lació i el delicat moment que viu el sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els que han confirmat expositor són Mercedes Benz, Smart (del mateix grup Mercedes), BMW i Mini (del mateix grup), Volvo, Land Rover i la marca d'alt luxe Infiniti, que és propietat de Nissan.

També hi serà el fabricant de motors aliat amb General Motors, el japonès Isuzu, que també es dedica a la producció de camions.

El Saló de l'Automòbil de Madrid se celebra en anys alterns amb el de Barcelona des de fa temps, però la darrera cita (el 2010) ja va estar tocada per la crisi. L'organització va optar llavors per reconvertir el saló en una exposició només de cotxe 'verd' i les marques hi van poder portar les seves apostes de mobilitat de futur.

stats