AEROLÍNIES
Economia 15/11/2011

La patronal de línies aèries de baix cost carrega contra Spanair per rebre aportacions públiques

ELFAA calcula que la companyia catalana ha rebut 120 milions de les administracions

Efe
1 min

Brussel·lesL'Associació Europea d'Aerolínies de Baix Cost (ELFAA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat avui que presentarà una "petició formal" a la Comissió Europea (CE) perquè investigui les ajudes amb diners públics a Spanair, ja que considera que violen les normes europees de competència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

ELFAA carrega contra l'aerolínia catalana per haver rebut la setmana passada dos crèdits pont per un total de 25 milions amb l'aval del Govern i l'Ajuntament de Barcelona, que segons l'associació europea infringeixen les lleis de competència.

"Aquesta nova injecció de diners per mantenir Spanair a flotació no només és una despesa de fons públics, sinó que a més és una violació flagrant de la legislació europea sobre competència i ajudes d'estat", ha assenyalat el secretari general de la ELFAA, John Hanlon.

L'associació de low cost assegura que ja s'han destinat 120 milions d'euros de fons públics per finançar la companyia, a la qual acusen de "dependre" d'aquests diners en detriment de la "lliure i justa" competència.

stats