Economia 14/01/2011

Govern espanyol, sindicats i patronal constaten la necessitat d'incorporar els partits a un acord global

La reunió, que ha acabat a les cinc, ha estat la primera amb representants de la CEOE i CEPYME

Redacció
1 min

MadridLa primera reunió del govern espanyol amb els sindicats i la patronal per intentar arribar a un acord global en diverses reformes, ha acabat a les cinc. En un comunicat conjunt de CEOE, CEPYME, CCOO i UGT s'anuncia que "oficialment" s'ha iniciat la negociació tripartita i la primera reunió ha servit per posar de manifest la voluntat de totes les parts per aconseguir l'enteniment "sense ignorar les dificultats de la negociació".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el comunicat, els interlocutors han parlat de la reforma de les pensions, el desenvolupament de la reforma laboral, les polítiques actives d'ocupació i la reforma de la negociació col·lectiva. Pel que fa a aquest últim assumpte s'ha decidit que es negociarà prescindint del govern espanyol, tal i com els sindicats demanaven.

El text consensuat també explica que els agents socials i el govern espanyol han expressat la seva intenció de donar continuïtat a les converses incorporant a totes les forces de l'arc parlamentaris per tal de fer-les participar en el procés.

A la reunió, hi ha participat per primera vegada el president de la CEOE, Joan Rosell. Com en les altres ocasions, la reunió també ha comptat amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez. El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'hi ha afegit a l'hora de dinar, segons ha explicat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

stats