Especials 03/02/2013

Al-Assad acusa Israel de "desestabilitzar" Síria

El president sirià respon així al bombardeig aeri de Tel Aviv en unes instal·lacions a prop de Damasc

Ara
1 min

BarcelonaEl règim sirià ja ha elevat el to contra Israel, amb qui comparteix frontera des de fa anys als ocupats alts del Golan. El president Baixar al-Assad ha acusat aquest diumenge Tel Aviv de voler "desestabilitzar" Síria, després que dijous passat va denunciar un bombardeig de les forces aèries israelianes en unes instal·lacions a prop de Damasc. Es tracta de la primera reacció del president sirià a la intromissió d'Israel dins de Síria, denunciada fermament per Moscou.

En una reunió amb un oficial iranià a Damasc, Al-Assad ha dit que Síria estava a punt per enfrontar "les amenaces acutals […] i agressions". Les declaracions han anat acompanyades d'imatges del presumpte raid d'Israel a Síria contra un un centre d'investigació científica, segons la televisió estatal siriana.

Tel Aviv no ha fet cap declaració oficial sobre l'atac, però les puntualitzacions del ministre de Defensa, Ehud Barak, diumenge van deixar entreveure que Israel estava al darrere del bombardeig. En una conferència amb diplomàtics i titulars de defensa va dir que l'atac era "una prova que quan nosaltres diguem una cosa té un significat".

stats