ONZE DE SETEMBRE
Especials 10/09/2012

L'Assemblea Nacional: "Hauríem d'aplaudir els socialistes que vinguin a la manifestació"

L'organització independentista i quatre personalitats del moviment pacifista català presenten un document de compromís amb els mètodes exclusivament no violents en el camí de l'emancipació nacional i criden a no caure en cap tipus de provocació per mostrar al món un moviment cívic i democràtic

M.colomer
2 min
Oliveres, Banda, Folch, Tolrà i Buenza.

Barcelona"Determinades presències, potser més que escridassar-les, les hauríem d'aplaudir. Els socialistes que vinguin, per exemple, el que hauríem de fer és aplaudir-los". La portaveu i dirigent de l'ANC Àngels Folch ha fet una crida aquest dilluns al migdia a evitar qualsevol escridassada a polítics que assisteixin a la manifestació pro estat propi d'aquest dimarts 11 de setembre i que insisteixen a negar que es tracti d'una convocatòria independentista malgrat el lema ('Catalunya, nou estat d'Europa'). Entre ells, el cas del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, o el del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que a diferència de Duran no anirà a la manifestació. "Tothom és responsable del que fa. L'ANC ja ha dit perquè és aquesta manifestació, i ells sabran per què diuen aquestes coses i per què van a la manifestació", ha etzibat Àngels Folch.

Folch ha respost així en ser preguntada en roda de premsa sobre eventuals esbroncades als polítics més refrectaris al projecte independentista. Precisament, Folch, acompanyada per representants del moviment pacifista català com ara Arcadi Oliveres, Jordi Tolrà, Alfons Banda i Pepe Beunza, ha presentat el document en què l'ANC referma el seu compromís amb la lluita per a la consecució d'un estat propi per a Catalunya per vies exclusivament democràtiques i no violentes. Així, aspiren que aquesta Diada nacional sigui "un dia de lluita pacifica i cívica" que mostri al món el compromís cívic i democràtic del moviment social independentista.

"Els mitjans prefiguren els fins"

Els impulsors del document pacifista de l'ANC han celebrat la iniciativa. Tant Alfons Banda com Arcadi Oliveres han subratllat que "els mitjans prefiguren els fins", de manera que el compromís pacifista del moviment independentista català "prefigura un projecte de país compromès amb la cultura de la pau". "No-violència també és no reaccionar quan volen desvirtuar el moviment", ha clamat Banda. Oliveres encara ha anat més enllà en confessar que li agradaria que la societat catalana es declarés partidària d'un estat propi "sense exèrcit". Per Folch, l'ANC "no vol un estat per aïllar-se del món, sinó per parlar de tu a tu amb la resta d'estats del món". La cita, aquest dimarts a les 18 h a la Gran Via amb passeig de Gràcia, a Barcelona.

stats