Especials 10/09/2011

El Correllengua, en la Diada a Barcelona i a Tarragona

Les viles de Vallirana, al Baix Llobregat, i Corbins, al Segrià, també celebren els seus actes aquest cap de setmana

Redacció
2 min
El Correllengua, en la Diada, a Barcelona, l'any passat / CAL

Barcelona / TarragonaAmb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat de Barcelona, i en el marc de la 10a Fira d'Entitats dels Països Catalans, la CAL organitza un acte de presentació del Correllengua 2011. Com és habitual en els darrers anys, la lectura del Manifest serà l'acte més solemne i reivindicatiu i serà seguit de l'estesa del mosaic dels Països Catalans i d'una breu actuació castellera, a càrrec dels Castellers de Sants. L'acte se celebrarà cap a dos quarts d'una del migdia, al capdamunt del Passeig Lluís Companys.

Aquest any però, la CAL i el Correllengua també seran presents als actes de celebració de la Diada a la ciutat de Tarragona. Convidats per la Coordinadora 11 de setembre de Tarragona, la CAL intervindrà en un breu parlament que se centrarà, sobretot, en l'estat de la llengua catalana al conjunt dels Països Catalans. Aquest acte tindrà lloc a la plaça de les Cols de la ciutat, a partir d'un quart d'una.

Però d'altres viles faran coincidir el context de la Diada per celebrar els seus respectius actes de Correllengua. A Vallirana (el Baix Llobregat), el dissabte al vespre se celebrarà la cercavila de la flama del Correllengua, que creurà els carrers més cèntrics de la vila fins a arribar al Casino Vallirenc. Allí, i un cop llegit el Manifest del Correllengua, tindrà lloc l'actuació de l'Esbart Dansaire la Faràndula de Vallirana, seguida d'una ballada de sardanes, amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

En canvi, a Corbins (el Segrià) el Correllengua es farà entre aquest cap de setmana i la setmana que ve. Aquest diumenge, 11 de setembre, destaca el concert "Sons del món" a càrrec del conjunt Els Amants de Lulú (a la plaça del Fossar Vell, a les 21h). Dilluns, la sala d'actes de l'Ajuntament acollirà una xerrada sobre la "Situació actual de la llengua i expressions al País Valencià", a càrrec de Pau Alabajo, cantautor valencià i membre del Col·lectiu Ovidi Montllor, i que clourà l'acte amb un breu concert.

Per saber-ne més detalls, consulteu l'agenda la web de la CAL. La setmana vinent serà el torn de les viles de Vacarisses (Vallès Occidental), Madremanya (el Gironès) i Torrelavit (l'Alt Penedès).

stats