LÍBIA
Especials 19/03/2011

Gaddafi desafia l'alto el foc i ataca Bengasi

El líder libi desobeeix l'ultimàtum de la comunitat internacional. Les forces del règim entren per l'oest i bombardegen des de l'aire el centre de la ciutat, segons un portaveu de les forces rebels

AGÈNCIES i Al-Jazira
2 min
Explosió d'un bombarder de Gaddafi després de batre'l la bateria antiaèria insurgent dissabte al matí a Bengasi. AFP

BengasiEls ultimàtums de la comunitat internacional no han servit perquè el dictador libi, Muammar al-Gaddafi, frenés els atacs a Bengasi, la ciutat més gran alliberada a l'est del país.

Segons els corresponsals internacionals i un portaveu de les forces rebels, l'exèrcit libi estaria bombardejant per aire tant els afores com el centre de la ciutat. Les tropes es troben a 20 km de la ciutat i haurien entrat ja en alguns suburbis de l'oest de Bengasi. "Han entrat per l'oest. On són les forces occidentals? Van dir que ens ajudarien de seguida", deia aquest matí un portaveu del consell de la ciutat, Khalid al-Sayeh a Reuters.

Les explosions han sacsejat Bengasi mentre un avió de l'exèrcit libi volava per damunt de la ciutat. "L'atac ha començat a les 2 de la matinada. Les forces de Gaddafi estan avançant, sentim que estan a només 20 km de Bengasi", deia a Reuters Faraj Ali, un resident, "és un atac terrestre però hi ha un bombarder".

Al-Jazira també informa que des del centre de Bengasi se senten múltiples explosions. Les tropes de Gaddafi haurien fet caure un avió rebel que sobrevolava la ciutat. Les primeres notícies feien creure que aquest bombarder era de l'exèrcit libi però la BBC ha desmentit aquesta hipòtesi.

Poc abans de l'atac, les tropes de Gaddafi havien acusat als rebels de violar l'alto el foc exigit per les Nacions Unides.

Les forces de l'exèrcit libi també haurien atacat la ciutat alliberada més propera a Trípoli, Misrata, durant la nit. Uns bombardejos terrestres que el govern ha desmentit.

Amb aquest atac, el règim libi desafia l'alto el foc demanat per les Nacions Unides. La comunitat internacional es reuneix aquest migida a París per ultimar els detalls d'una zona d'exclusió líbia al país.

stats