CONFERÈNCIA DE PAU
Especials 17/10/2011

Els experts internacionals demanen que Espanya i França negociïn amb ETA

Insten a crear una mesa política sobre el futur d'Euskadi i consultar a la ciutadania

Ara
1 min

Sant SebastiàEls experts internacionals han demanat a Espanya i a França que acceptin el diàleg amb ETA "per tractar exclusivament les conseqüències del conflicte". Aquest és un dels cinc punts de les conclusions de la conferència de pau celebrada a Sant Sebastià, que han estat llegides per l'exprimer ministre d'Irlanda, Bertie Ahern. Els participants a la reunió també han demanat a ETA que "faci una declaració pública del cessament definitiu" i demani diàleg amb el govern espanyol.

La tercera de les conclusions demana que es promoguin mesures per la reconciliació per tal de "guarir ferides socials". També han exigit la creació d'una mesa política sobre el futur d'Euskadi en la qual es tingui en compte l'opinió de la ciutadania.

Tancant les conclusions i per garantir la viabilitat del procés, els experts internacionals han demanat la creació d'un comitè internacional de seguiment de les recomanacions de la conferència i la presència d'observadors internacionals.

"És l'última confrontació viva que hi ha a Europa", ha assegurat Ahern, qui ha afegit: "Sabem que quan hi ha possibilitats d'arribar a la pau, s'han d'aprofitar".

stats