PRIMERA DIVISIÓ
Esports 10/02/2013

Iniesta posa la màgia i el Barça goleja el Getafe (6-1) sense despentinar-se

En el debut en horari matinal, un Barça amb moltes rotacions derrota el Getafe en un partit rodó

Toni Padilla
Alexis, celebrant el primer gol contra el Getafe

BarcelonaEl Barça ha guanyat el Getafe per 6-1 en un partit molt plàcid del líder. L'equip blaugrana ha fet moltes rotacions, amb una banqueta amb Mascherano, Cesc, Busquets, Pedro i Alves. Vilanova i Roura han donat el mig del camp a Thiago, Song i un Iniesta allunyat de la banda, i el Barça ha tardat dos minuts a aconseguir el control del matx. Iniesta aixecava el cap i trobava Messi acompanyat de Villa i Alexis, i als sis minuts el xilè s'ha desmarcat per rebre una assistència meravellosa d'Iniesta i fer el primer gol del partit.

Abans dels primers 15 minuts ha arribat el segon. Després d'una jugada liderada de nou per Iniesta, que ha assistit Thiago, ha preferit regalar el gol a Messi. L'argentí es troba ara a un sol gol dels 300 amb la samarreta del Barça. El domini del Barça ha estat total durant la primera part, amb Messi desaprofitant més ocasions de gol i creant complicitats amb Alexis i Villa en atac. El millor jugador del partit, però, sempre ha estat un Iniesta majúscul en el joc i dolç en el toc. Amb 2-0 s'ha arribat al descans.

A la segona part, Adriano ha estat substituït per precaució −ha rebut un fort cop− per Dani Alves, i David Villa s'ha sumat a la festa en marcar el tercer gol del partit després d'una gran assistència d'Alba. En els darrers minuts del partit, amb molts canvis ja sobre la gespa, Tello ha fet el 4-0 amb la primera pilota que tocava. En les darreres jugades del partit, però, Álvaro ha fet el gol visitant i ha evitat que el Barça trenqui una ratxa de més de 7 partits encaixant un gol. L'única taca d'un partit on tots els davanters han marcat i on es deixa l'Altètic pressionat. Si punxa, quedarà a més de 10 punts del liderat.

El partit, però, encara amagava dos darrers regals: el gol d'Iniesta després d'una jugada de Messi, un premi per a l'home que ha posat el joc i la màgia sobre la gespa, i, en el darrer segon, Piqué ha decidit buscar el gol i l'ha trobat. El 6-1 definitiu.

Barça: Víctor Valdés, Adriano (Alves, 46'), Piqué, Puyol, Alba, Song, Iniesta, Thiago, Alexis, Messi i Pedro.

Getafe: Codina, Alexis, Torres, Lace, Lopo, Gavilán (Pedro León, 64'), Colunga, Escudero, Castro, Barrada (Sarabia, 71') i Borja.

Gols: 1-0 Alexis (6'), 2-0 Messi (13'), 3-0 Villa (58'), 4-0 Tello (78'), 4-1 Álvaro (83'), 5-1 Iniesta (89') i 6-1 Piqué (90')

Àrbitre: Iglesias Villanueva (gallec). T.G. Lopo (38'), Castro (42'), Song (57').

Estadi: Camp Nou, 85.610 espectadors.