Esports 30/01/2015

L’Espanyol s’il·lusiona amb una exhibició de maduresa

L’equip blanc-i-blau atura el Sevilla i ja és a semifinals

T.p.

BarcelonaDe mica en mica l’Espanyol creix, s’agrada i s’il·lusiona. L’equip de Sergio González ja és a les semifinals de la Copa, on es veurà les cares amb l’Athletic Club de Bilbao -amb la tornada al Power8 Stadium- després d’eliminar el Sevilla malgrat perdre per 1-0, un resultat que va fer bo el partit d’anada al camp periquito. El Sevilla, que buscava remuntar el 3-1 de l’anada, va intentar trencar el partit, però va topar amb un rival ordenat i força madur que va jugar amb calma malgrat la tensió. Ja al minut 2 de joc, de fet, Arbilla, tot un especialista, va xutar una falta al travesser. Una manera de deixar clar que aquest equip no s’espanta.

El Sevilla, amb un equip que feia patxoca, es va estavellar una vegada i una altra contra una defensa liderada per la figura d’Héctor Moreno, imperial, i la bona feina als laterals d’Arbilla i Duarte. Amb Pau a la porteria, l’Espanyol va arribar a aconseguir el control de la pilota, llançant atacs que van fer perdre els papers a un Sevilla massa nerviós. L’equip d’Unai Emery intentava arribar als seus davanters sense pausa, amb Deulofeu i Denis sense tocar pilotes. El primer temps va ser una exhibició d’ajudes defensives d’un Espanyol que aportava més perill, gràcies a Sergio García i Caicedo, que no pas els sevillans.

A la segona part Emery va buscar la reacció amb un doble canvi, i va donar entrada a Banega i Diogo per intentar controlar els espais i obrir el camp. Però l’Espanyol va seguir a la seva, concentrat i metòdic, aguantant quan calia els atacs d’un rival ferit i intentant estirar-se quan calia amb un Lucas magnífic. A partir del minut 70, Sergio va apostar per una defensa de cinc homes en donar entrada a Colotto per un Víctor Álvarez que ho havia donat tot. L’Espanyol, de fet, va defensar sense fer faltes contra un Sevilla que s’ofegava en la seva pròpia sensació d’impotència. Un golàs de Diogo al minut 88, amb un gran xut, tampoc va poder aturar un Espanyol que ja és a semifinals per mèrits propis. Ahir a Sevilla va seguir creixent.