Futbol Català
Esports 23/01/2012

El Rubí ret homenatge al capità Agustí Pol

El futbolista, retirat aquest hivern de la competició en actiu, va rebre el suport de l'entitat i l'afició en una emotiva jornada de comiat

àngel Garreta
2 min
El president del club fa entrega d'una placa d'homenatge a Pol

RubíUn històric del futbol andorrà ha decidit penjar les botes. Agustí Pol, capità del Rubí des d'aquest estiu i futbolista que ha passat les darreres quatre temporades a l'entitat blanc-i-vermella, va rebre diumenge al matí un merescut homenatge per part de l'entitat i els aficionats. Instants abans de l'inici del partit del seu club contra l'Europa, corresponent a la jornada número 21 de lliga, el centre del camp de Can Rosés es va convertir en escenari d'homenatge a un jugador que deixarà el futbol en actiu.

Pol va rebre diferents obsequis. Per part del club, una placa de record amb una emotiva inscripció sobre els valors de la seva persona. Des de la Federació Andorrana, una pilota signada per tots els internacionals de la present temporada. Els aficionats del Rubí també van voler aportar el seu granet de sorra i van fer-li entrega d'un pergamí amb un poema dedicat. En els parlaments de l'homenatge i en la posterior roda de premsa un cop finalitzat el partit, tant el president Josep Alcalà com l'entrenador, Alberto Fernández, van destacar la gran aportació de Pol a l'equip els darrers anys i el seu aspecte humà dins el grup.

Un futbolista que passarà a la història

Agustí Pol no només serà recordat pels aficionats del Rubí com un dels seus jugadors de referència dels darrers anys del club i capità inicial de la temporada del centenari, sinó també pels seguidors andorrans, donat que el seu nom anirà per sempre més lligat al futbol d'aquest país. El 13 de novembre de 1996, Pol va ser l'autor del primer gol de la història de la selecció d'Andorra. Va ser en l'estrena internacional del combinat, que va caure derrotat per 6-1 davant Estònia. Des d'aquell any i fins al 2003, Agustí Pol ha acumulat 28 internacionalitats amb la selecció del seu país.

stats