Barça
Esports Barça 23/07/2012

El Barça viatjarà amb Messi a Alemanya per celebrar el 125è aniversari de l'Hamburg

L'equip, encara amb moltes baixes, debutarà a la pretemporada aquest dimarts a les 18.00 h. Serà el primer partit de Tito Vilanova com a entrenador

Efe
2 min
Messi, després de la roda de premsa

BarcelonaEl Barça jugarà aquest dimarts el primer amistós de la pretemporada aprofitant la invitació de l'Hamburg alemany per commemorar el 125è aniversari de la seva creació. L'equip català es presentarà a la festa amb la seva estrella, l'argentí Lionel Messi.

El partit està programat per a les 18.00 hores a l'estadi Imtech Arena, inaugurat el 2001 i amb capacitat per a 52.000 aficionats. L'equip arribarà a Hamburg al migdia i tornarà a la capital catalana després del partit.

Serà el primer enfrontament de pretemporada per als blaugranes, que aquest any han prescindit de la tradicional estada estiuenca, i també serà el debut del nou entrenador, Francesc 'Tito' Vilanova, sobre el qual aquest any ha recaigut la responsabilitat de portar les regnes de l'equip català després de l'adéu de Pep Guardiola.

Vilanova no podrà comptar amb els internacionals espanyols que van participar a l'Eurocopa, als quals s'espera per començar a treballar la setmana que ve, ni tampoc amb Carles Puyol ni David Villa. Fontàs, Thiago i Conca, encara sense l'alta, continuaran treballant també a Barcelona.

Davant aquesta llarga llista d'absències, el nou entrenador recorrerà al reduït grup que li queda i als futbolistes del filial, ja habituals en les pretemporades del primer equip.

Aquesta es la llista de jugadors que viatjaran a Hamburg: Messi, Mascherano, Alves, Alexis, Adriano, Afellay, Pinto, Bartra, Muniesa, Dos Santos, Oier, Sergio Gómez, Sergi Roberto, Lobato, Ilie, Rafinha, Kiko, Planas, Deulofeu, Patric, Balliu, Espinosa i Joan Àngel Roman.

L'històric Hamburg de la Bundesliga és l'únic equip que ha jugat sempre a la primera divisió alemanya, encara que els seus registres disten molt de la categoria de l'entitat, ja que porta trenta anys sense guanyar una Lliga.

En la passada Bundesliga, l'Hamburg va acabar quinzè i es va salvar de jugar la fase de descens. El seu màxim golejador, el bosnià Mladen Petric, està de baixa per jugar al Fulham de la Premier anglesa.

El Hamburg i el Barcelona s'han enfrontat en sis ocasions, totes en l'arrencada dels anys seixanta, quan van coincidir a la Copa d'Europa i a la desapareguda Recopa.

A la Copa d'Europa del 1960-61, el Barcelona va accedir a la final després d'un tercer partit de desempat. Tres anys després, els dos equips es van veure les cares als vuitens de final de la Recopa, i novament un tercer partit de desempat va haver de resoldre la igualtat. L'Hamburg va passar als quarts.

Durant el viatge blaugrana a Alemanya està prevista una conferència de premsa a les 12.30 hores del tècnic i dels jugadors Adriano i Alexis en un hotel d'Hamburg.

stats