EL CLÀSSIC
Esports Barça 25/01/2012

Un soci del Barça denuncia Pepe per la via penal

El denunciant és Stefan Froreich, soci 91.099, de nacionalitat alemanya i resident a Barcelona. Acusa Pepe d'un delicte de lesions que preveu l'article 147 del Codi Penal

Efe
2 min
Pepe lluitant amb Messi.

BarcelonaUn soci del Barça va denunciar ahir dimarts per via penal el central del Madrid Pepe, segons ha explicat el seu advocat Aleix Canals a El món a RAC1. El denunciant és Stefan Froreich, soci culer número 91.099, de nacionalitat alemanya però resident a Barcelona, i ha acusat Pepe d'un delicte de lesions que preveu l'article 147 del Codi Penal.

La denúncia, presentada per un despatx d'advocats en un jutjat de guàrdia de Barcelona, argumenta que l'agressió de Pepe a Messi es produeix de forma premeditada i amb el partit interromput, per la qual cosa no es pot considerar un cas de joc i sí, objecte de delicte. "En relació amb l'eventual concurrència d'impunitat perquè es considera que la lesió objecte d'aquesta denúncia s'ha produït en el transcurs d'un esdeveniment esportiu, hem de tenir en compte que això no eximeix de responsabilitat penal, quan els fets objecte de denúncia es produeixen fora del temps de joc (com era el present cas) i quan, a més, concorre dol en l'agressió (i no una mera preterintencionalitat)", assenyala l'escrit.

El denunciant aporta un prova videogràfica de l'agressió i diversos retalls de premsa que se'n fan ressò, així com una sentència de l'Audiència de Barcelona d'abril del 2002 en què es condemna el demandat per un delicte de lesions per agredir un rival durant un partit de futbol quan el joc estava aturat.

Així mateix, demana al jutjat d'instrucció que incoï diligències prèvies contra Pepe i sol·licita a Mediapro la còpia completa de les imatges del clàssic i als serveis mèdics del FC Barcelona, l'informe mèdic referent a l'estat de la mà de Messi.

La trepitjada de Pepe a la mà del davanter blaugrana no va ser recollida en l'acta pel col·legiat Muñiz Fernández, i el jutge únic del Comitè de Competició de la RFEF no s'ha pronunciat, de moment, al respecte. Per tant, el defensa portuguès podria jugar aquesta nit al Camp Nou si el seu tècnic, José Mourinho, ho creu convenient, ja que Pepe és un dels convocats per al partit.

stats