BARÇA
Esports Barça 10/12/2011

Festival del Barça al Bernabéu (1-3)

Els de Guardiola surten com a líders del clàssic a falta que el Reial Madrid s'enfronti al Sevilla. Alexis, Xavi i Cesc remunten el gol inicial de Benzema als 24 segons

Nuria García
3 min
Els jugadors del Barça celebren el gol de Xavi al Bernabéu.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit aquest dissabte a la nit una importantíssima victòria al Santiago Bernabéu en el primer clàssic de la temporada. Les cases d'apostes apostaven pel Reial Madrid, però els blancs, que acumulaven 15 partits consecutius guanyant, no han pogut fer res davant el Barça, que fins i tot ha hagut de remuntar un gol de Benzema abans del primer minut del partit.

Els tres punts sumats, units al partit de la dissetena jornada de Lliga que el Barça ja va jugar contra el Rayo Vallecano –en partit avançat a causa de la disputa del Mundial de Clubs– fan que el Barça surti del Bernabéu com a líder de Primera Divisió, a falta del partit que el Reial Madrid ha de jugar contra el Sevilla.

I això que, com dèiem, el partit ha començat malament pels interessos del Barça, ja que als 24 segons de partit, el Reial Madrid s'ha avançat en el marcador. Valdés s'ha equivocat i quan treia de porteria ha regalat una pilota a Di María. La pilota ha arribat a Özil i l'ha enviat a Benzema, que sol davant Valdés ha marcat el primer gol del partit.

Els de Guardiola han despertat de cop i en una relliscada de Sergio Ramos en zona defensiva del Madrid, Messi ha recuperat la pilota i ha intentat fer l'empat, però Casillas, amb la mà, ha enviat a córner (6'). Cristiano ha intentat ampliar distàncies amb un xut potent que Valdés ha rebutjat (18') abans que Xavi, amb una falta directa des del vèrtex de l'àrea, hagi obligat a lluir-se Casillas enviant amb els punys la pilota a córner (22').

I després de dues ocasions clares, el Barça ha trobat el premi del gol. Messi ha fet un eslàlom i ha deixat enrere els defenses blancs i ha fet arribar la pilota a Alexis i el xilè, davant Casillas, no ha perdonat, amb un xut imparable (29').

Després del descans, el ritme no ha baixat. Cristiano Ronaldo ha volgut desfer l'empat amb dues faltes consecutives, però la primera s'ha estavellat a la tanca defensiva i la segona ha anat directament a les mans de Valdés (48' i 49'). Però qui l'ha desfet i ha avançat el Barça per primer cop en el marcador ha estat Xavi. El migcampista de Terrassa ha rebut una pilota fora de l'àrea i des d'allà ha xutat. La pilota ha tocat en Marcelo i això ha despistat Casillas (52').

Messi ha tingut el tercer en xutar una falta directa, però la pilota ha sortit fregant el pal de la porteria de Casillas. Després, Cristiano podria haver fet l'empat amb un cop de cap, però el portuguès ha rematat fora (64'). I qui ha vist porteria, tan sols un minut més tard, ha estat Cesc, que ha fet el tercer per als blaugranes. Una centrada d'Alves l'ha aprofitat Cesc, que amb una rematada de cap ha introduït la pilota dins la porteria de Casillas.

El Barça no ha deixat de generar, tot el contrari; i el quart ha estat més a prop que la reacció del Madrid. Tot i això, els blaugranes han celebrat l'enèsima golejada al Bernabéu amb Guardiola a la banqueta.

REIAL MADRID 1

BARÇA 3

Reial Madrid: Casillas; Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass (Khedira 62'); Özil (Kaká 58'), Di María (Higuaín 67'), Cristiano i Benzema.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro 88'); Cesc (Keita 78'), Messi i Alexis (Villa 83').

Gols: 1-0 (24'') Benzema. 1-1 (29') Alexis. 1-2 (52') Xavi. 1-3 (65') Cesc.

Àrbitre: Fernández Borbalán (Col·legi Andalús). Targetes grogues: a Xabi Alonso (25'), Alexis (26'), Messi (36'), Piqué (47'), Lass (60'), Pepe (61'), Sergio Ramos (69')

stats