LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 10/11/2012

El Barça Regal i l'Assignia Manresa no es poden permetre cap derrota més

El derbi entre barcelonins i manresans és cabdal per a tots dos equips, que han de guanyar per trencar la mala dinàmica de resultats a la Lliga Endesa

Efe
2 min
Alex Hernández entra a cistella

BarcelonaEl Barcelona Regal i l'Assignia Manresa s'enfronten aquest matí (12.30 hores, Esport3) en un derbi que es disputarà al Palau Blaugrana i en el qual perdre no és una opció per a cap dels dos.

Els barcelonins ja han esgotat el seu crèdit a la Lliga Endesa després de sumar la jornada passada una dolorosa derrota –la tercera– a la pista del Caja Laboral (80-69). I els manresans necessiten imperiosament estrenar el seu caseller de victòries aquesta temporada, ja que són, juntament amb el CB Canàries, els únics que encara no coneixen la victòria en aquesta competició (0-6).

Xavi Pascual recupera per a la Lliga Endesa –ja va tornar a l'Eurolliga davant el CSKA– l'aler nord-americà Pete Mickeal, baixa els dos últims partits per una elongació al bessó de la cama dreta. Mickeal, que celebrarà demà el seu partit número dos-cents a l'ACB, ha estat inscrit en lloc del base lituà Sarunas Jasikevicius, el descartat pel tècnic per al derbi.

Malgrat la seva decebedora arrencada de la Lliga i la mala imatge mostrada a Vitòria la setmana passada, els blaugranes afronten el partit pletòrics de moral després d'exhibir-se dijous passat (60-81) a la pista d'un dels grans d'Europa, el CSKA de Moscou.

L'Assignia Manresa afronta, per tant, un partit dels complicats. Visita Barcelona sense haver aconseguit encara ni una sola victòria i amb la important baixa del base titular, Javi Rodríguez. Els de Jaume Ponsarnau, que dirigirà el seu partit 175 amb el Manresa a l'ACB, arriben al Palau amb la moral tocada, després de perdre a casa i per la mínima (88-89) davant un rival directe com el Lagun Aro i igualar el seu pitjor inici de lliga amb sis derrotes consecutives.

Ponsarnau assegura que la seva intenció és "fer un pas endavant" i que l'equip comenci a ser realment competitiu. El repte és especialment complicat, ja que el Manresa no guanya a la pista blaugrana des de la temporada 1996-97 i els precedents donen un resultat aclaparador a favor del Barça, amb 32 victòries en 34 partits.

L'inici irregular a la lliga del Barcelona Regal també resta a l'Assignia possibilitats de donar la campanada, tal com adverteix el mateix Ponsarnau: "El Barça vol i necessita guanyar el partit. Malgrat els resultats, ha demostrat ser un gran equip, que ha canviat molta gent, però que té un grup de jugadors de la màxima confiança, i més a mesura que Navarro i Mickeal s'han anat recuperant dels seus problemes físics". Un altre handicap important per a l'equip català serà la baixa de Javi Rodríguez justament després de signar una gran actuació contra el Lagun Aro, en què va aconseguir 9 punts, 8 rebots i 10 assistències.

A més de Rodríguez, també serà baixa per part manresana l'aler pivot danès Rasmus Larsen, amb grip, motiu pel qual han entrat en la convocatòria per viatjar a Barcelona els joves jugadors vinculats Nil Angelats, Johan Kody i Joan Pardina.

stats