SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 29/01/2011

El Nàstic es veu les cares amb un rival directe en la lluita per evitar el descens

El Gimnàstic intentarà abandonar la zona baixa de la classificació i per a això necessita els tres punts davant un rival directe com Las Palmas, equip que ara mateix marca la zona de permanència i que està a tan sols tres punts de distància.

Redacció
2 min
El tècnic del Las Palmas Paco Jémez

TarragonaEls homes de Juan Carlos Oliva afronten el partit amb les piles carregades, sobretot després dels bons resultats de les últimes jornades, en què han aconseguit set dels nou punts en joc. L'empat contra la Ponferradina i contra deu jugadors no ha deixat seqüeles, i el partit contra els canaris s'afronta amb totes les garanties.

Oliva té noves peces per rebre el quadre groc. Tuni podria tenir la seva oportunitat des de la banqueta per debutar, mentre que Viguera probablement repeteixi titularitat.

El dubte és saber si confiarà definitivament en Bergantiños en l'eix del centre del camp o seguirà apostant per Miki. A més, Raúl Fuster és baixa per sanció, per la qual cosa en el seu lloc podrien entrar o bé Mingo o bé Xisco Campos. La resta de l'equip seria l'habitual, atès que Oliva és poc donat a fer canvis quan les coses funcionen.

El que més ha obtingut la Unió Esportiva Las Palmas al Nou Estadi en la Segona divisió és un empat i, demà, en un nou partit contra el Gimnàstic aspira a canviar aquesta dinàmica.

L'equip grancanari va guanyar al Nou Estadi (0-2) en la temporada 1995-96, quan tots dos militaven en la Segona B i disputaven fase d'ascens. Després, en la categoria immediata superior, s'han enfrontat en tres oportunitats.

Jugadors i tècnics del conjunt insular han fet propòsit d'esmena i confien a rectificar la seva negativa trajectòria recent, per iniciar l'ascens cap a la zona còmoda de la classificació.

Paco Jémez, entrenador de l'esquadra 'groga', ha avisat que si no permeten actuar de forma còmoda el Nàstic tindrà "molt de guanyat".

"Hem de pressionar-los, no deixar-los jugar; intentar que no tinguin buits i aprofitar la nostra velocitat a dalt. Ells enrere no són lents però tampoc excessivament ràpids; si som capaços d'interpretar bé el joc i buscar-los l'esquena els farem mal", ha explicat.

L'absència del davanter illenc Jonathan Viera, per una lesió muscular, i la del defensa francès Stephane Pignol -sanció federativa-, centra el capítol de baixes més rellevants en el quadre canari.

D'una altra banda, un dels seus dos últims reforços, l'argentí Matías Lequi, ha resultat convocat i gairebé segur debutarà a Tarragona. L'altre, el seu compatriota Leonardo Borzani es quedarà a l'illa, perquè encara "li falta una miqueta" per aconseguir la forma física, ha destacat el seu tècnic.

Alineacions probables:

Nàstic: Rubén; Medina, Sergio, Mairata, Mingo o Xisco; Cruz, Seoane, Bergantiños, Morán; Rubén Navarro i Viguera.

Las Palmas: Barbosa; Aythami, Samuel, Lequi, Ruyman; Armiche, Josico, David González, Quero; Javi Guerrero i Noriega.

Àrbitre: Ontanaya López (Comitè Castellanomanxec).

Camp: Nou Estadi.

Hora: 18.00.

stats