Futbol
Esports Futbol 03/10/2011

José Mourinho va dir el 2009 que entenia "perfectament" el català

El tècnic del Madrid va demanar a la roda de premsa d'aquest diumenge que li preguntessin en castellà enlloc d'en català, però fa dos anys va admetre que el comprenia

Ara
1 min
José Mourinho, a Cornellà-El Prat.

BarcelonaJosé Mourinho embolica la troca amb els idiomes. El 15 de setembre de 2009, quan Barça i Inter s'enfrontaven a la fase de grups de la Champions, el tècnic portuguès, aleshores al conjunt italià, reconeixia que entenia "el castellà i el català perfectament" però afegia que "parlar-lo [el castellà, perquè li preguntaven en castellà] és difícil" i demanava disculpes. Tot i això, aquesta mateixa resposta la va fer barrejant italià i castellà, tal i com es pot escoltar en l'àudio que recollia aleshores el portal E-Notícies.

Fins i tot, l'abril de 2010, també quan Inter i Barça es veien les cares, però a les semifinals de la Champions, Mourinho va respondre directament en italià un parell de preguntes formulades en català, sense qüestionar-les.

Aquest diumenge, però, després que el seu equip guanyés l'Espanyol per 0-4, davant una pregunta formulada en català, Mourinho va demanar, educadament, que li preguntessin en castellà.

stats