RUGBI
Esports 27/09/2011

Canadà i Japó empaten en una festa del rugbi (23-23)

Bon partit de rugbi, en què qualsevol dels dos equips mereixia la victòria. Gran aposta ofensiva de 'canucks' i nipons

Ferran Vital
El Canadà i el Japó han empatat a 23.

BarcelonaDiuen que un partit de rugbi mai és igual que un altre. Que hi ha mil factors que influeixen en el resultat i els esdeveniments del partit, però Canadà i Japó han reeditat el partit de la Copa del Món de fa quatre anys repetint l'empat final al marcador.

El primer temps ha sigut per als nipons, que han sigut capaços de perforar dos cops la defensa canuck mitjançant Shota Horie i Kosuke Endo, gràcies al seu joc ràpid i a la mà, que ha desplegat al llarg d'aquesta Copa del Món. Especialment encertat ha estat també el seu xutador James Arlidge (originari de Nova Zelanda). Per la banda canuck ha anotat el jugador dels Glasgow Warriors DTH van der Merwe, que James Pritchward ha transformat entre pals. El primer temps ha acabat amb un 17 a 7 favorable al Japó que semblava sentenciar el partit.

Però el segon temps ha sigut radicalment diferent, ja que a l'inici del segon temps els canucks han anotat mitjançant Phil MacKenzie, que retallava ditàncies al marcador. Els nipons han anotat a mitjans de la segona part gràcies a dos xuts a pals del seu obertura nacionalitzat James Arlidge. Els darrers minuts han sigut d'infart, gràcies a l'actuació estel·lar d'Ander Monro, autor d'un xut a pals, un drop i un assaig als darrers deu minuts, que han servit per situar l'empat a 23 final entre dos equips que s'hi han deixat la pell i ho han donat tot en aquesta Copa del Món.

Japó se'n va de Nova Zelanda sense haver guanyat cap partit, però amb la sensació que ha millorat el seu nivell i ha trobat un patró de joc eficient i atractiu. Per la seva banda, els canucks es situen de moment com a tercers de grup per davant de Tonga (recordem que el tercer de cada grup es classifica automàticament per al proper Mundial de rugbi), quan encara han de jugar un darrer partit contra els All Blacks, i Tonga ha de fer-ho contra França. Si Tonga és derrotada (cosa previsible) els canucks estaran presents automàticament a la propera Copa del Món de 2015 a Anglaterra.