Rugbi
Esports 15/09/2012

La millor versió de la USAP destrossa el Tolosa al Lluís Companys (34 - 20)

Els nord-catalans han estat molt forts en defensa i letals en atac, i han sumat la segona victòria de la temporada amb bonificació ofensiva inclosa

M. Molina
La USAP ha superat el Tolosa

BarcelonaLa USAP ha superat aquest dissabte el Tolosa en el partit del Top14 que s'ha disputat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. El conjunt nord-català ha estat molt fort en defensa i letal en atac, i gràcies a una primera meitat de manual, s'ha emportat el partit i una bonificació ofensiva –ha fet tres marques més que el rival.

La primera part ha estat de domini incontestable dels nord-catalans. Els homes de Marc Delpoux han tingut la possessió i han pres la iniciativa del joc. Han mogut l'oval amb rapidesa, de dreta a esquerra, fins a trobar les incorporacions dels jugadors laterals, i així han anotat els quatre assajos dels primers 40 minuts. Els de Perpinyà han corregut més i han superat una defensa del Tolosa, a vegades tova, a vegades adormida, incapaç de contrarestar el vendaval ofensiu.

McAlister, xutador del Tolosa, ha obert el marcador al primer minut en transformar un cop de càstig. Però de seguida han arribat els punts de la USAP. Farid Sid ha anotat la primera marca als tres minuts, i després l'han succeït Guiry Bertrand (23'), Guilhem Guirado (28') i Alasdair Strokosch (36'). L'equip de l'Alta Garona només ha pogut sumar tres punts més gràcies al seu xutador, mentre la USAP hauria pogut ampliar l'avantatge si no fos per la falta de punteria de Hook (que ha fallat un cop de càstig i dues transformacions).

A la represa s'ha mantingut la mateixa tònica, i els de Perpinyà han sortit més concentrats. Tant és així que Richard Haughton ha aprofitat un descuit de la defensa per anotar el cinquè assaig de la USAP. Curiosament, els de Marc Delpoux només havien anotat cinc assajos en els altres quatre partits del campionat.

A partir d'aquí ha començat la reacció del Tolosa, que ha pogut escurçar distàncies al marcador. En part, perquè la USAP ha acusat la despesa física del primer temps. Al minut 45, l'àrbitre ha concedit als visitants un assaig de càstig, i al minut 66 Yannick Nyanga ha trencat la defensa pel centre i ha situat el 34 a 20 al marcador.

Tot i que el Tolosa ha retallat diferències, els nord-catalans mai no s'han posat nerviosos i n'han tingut prou de controlar el partit per afiançar la victòria. I fins i tot han fet mèrits per ampliar la diferència als últims minuts de l'enfrontament.

És la segona victòria de la temporada per als de Perpinyà, que ja van superar la setmana passada el Baiona.