MOTOGP
Esports 23/10/2011

Marco Simoncelli: adéu al noi dolent del pàdoc

Marco Simoncelli perd la vida en un accident a Malàisia. El pilot italià feia dos anys que corria a MotoGP després de proclamar-se campió dels 250 cc l'any 2008

Nuria García / Martí Molina
1 min
Marco Simoncelli satisfet per endur-se la pole position al circuit de Catalunya

BarcelonaMarco Simoncelli era un pilot conegut per tothom. L'italià, que havia fet algunes maniobres compromeses en la seva carrera al Mundial de motociclisme, no deixava indiferent ningú al pàdoc. Alguns el titllaven d'agressiu, d'altres, d'espectacular. I la seva cabellera, que deia que no volia tallar-se mai, no passava desapercebuda quan es treia el casc.

Marco Simoncelli, nascut a la localitat italiana de Cattolica ara fa 24 anys, va debutar al Mundial de Motociclisme el 2002, al gran premi de la República Txeca. Aleshores participava a la categoria de 125 centímetres cúbics. Allà hi va ser fins al final de la temporada 2005, on aconseguiria 2 victòries (amb un total de 7 podis) i 3 'poles'.

El 2006 faria el salt a la categoria mitjana, on aconseguiria el seu únic títol mundial (2008). Als 250 cc, Simoncelli obtindria els seus millors resultats. En quatre temporades –a més del campionat del Món– va alçar-se amb 12 victòries (un total de 22 podis) i 10 'poles'. Unes estadístiques que li valdrien per fer el salt a la categoria reina, on debutaria el 2010.

La temporada passada, el pilot de Cattolica va ser considerat un dels 'rookies' de l'any. Va flirtejar diverses vegades amb el podi, i va demostrar la seva capacitat per competir amb les motos oficials, sobretot a l'últim terç de la temporada.

Aquest 2011, Simoncelli s'havia mostrat encara més competitiu, i va pujar per primera vegada a un podi de MotoGP a la República Txeca, precisament a la pista on va debutar aquell llunyà 2002. 'Sic' aconseguiria una segona posició i un tercer lloc, i dues 'poles' abans que el desgraciat accident d'aquest diumenge a Malàisia acabés amb la vida del jove pilot italià.

stats