LÍBIA
Internacional 03/03/2011

Al-Gaddafi deté tres soldats holandesos quan intentaven evacuar europeus de Líbia

Els dos militars van ser capturats el passat diumenge poc després d'aterrar amb un helicòpter de l'exèrcit a Sirte, ciutat natal d'al-Gaddafi, controlada per tropes del règim

Agències
1 min

TrípoliLes tropes de Muammar al-Gaddafi han detingut tres soldats holandesos a Líbia quan intentaven evacuar dos europeus, segons ha informat aquest dijous el ministeri de Defensa holandès. Els dos militars van ser capturats el passat diumenge poc després d'aterrar amb un helicòpter de l'exèrcit holandès a Sirte, ciutat natal d'al-Gaddafi, controlada per tropes del règim. Les autoritats líbies han entregat a l'ambaixada d'Holanda els dos ciutadans que anaven a ser evacuats, però retenen els militars holandesos. L'exèrcit libi ha reprès aquest dijous els atacs aeris contra la ciutat petrolífera de Brega, controlada pels rebels.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després d'una jornada de combats per recuperar Brega, que es va saldar amb almenys 14 morts, l'exèrcit libi ha tornat a obrir foc contra els rebels en un nou intent de fer-se amb un dels principals enclavaments petrolífers de Líbia, segons informa Reuters.

Brega, que es troba a uns 800 quilòmetres a l'est de Trípoli, va estar en mans de l'exèrcit durant unes hores dimecres però els rebels la van recuperar i van fer recular les tropes del règim fins a Ras Lanuf, una altra ciutat petroliera, a 600 quilòmetres a l'est de Trípoli.

El fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional, Luis Moreno-Ocampo, ha assegurat que els responsables de la repressió líbia seran perseguits i castigats. En una entrevista a El País, el fiscal denuncia "atacs massius a la població civil", uns fets que qualifica de "gravíssims".

stats